Annonce
forside

Fuglsang A/S vinder Den gyldne Ambolt - JydskeVestkystens erhvervspris

Bryggeriet Fuglsang får overrakt erhvervsprisen Den Gyldne Ambolt, som JydskeVestjkysten uddeler hvert år. Her er det direktør Kim Fuglsang. Foto: Jacob Schultz

Medarbejderne på malteri og bryggeri Fuglsang a/s i Haderslev fik en overraskelse fredag middag.

Haderslev: Der var masser af dejligt øl i glassene, da Malteri og bryggeri Fulgsang A/S fredag middag modtog JydskeVestkystens erhvervspris, Den gyldne Ambolt, 2018.

Klokken 12 blev medarbejderne på malteri og bryggeri Fuglsang A/S i Haderslev præsenteret for en uventet overraskelse. Under dække af at fejre et jubilæum var medarbejderne kaldt sammen til hot dogs i kantinen på tredje sal i det gamle bryghus - og dér stod dommerkomiteen bag JydskeVestkystens Erhvervspris, Den gyldne Ambolt, for at overtage scenen.

Administrerende direktør, Kim Fuglsang, kunne ikke lade være med at spøge lidt:

- Vi har fået besøg af fine folk i jakkesæt. Bliver vi nu overtaget af Carlsberg, tænker I nok, lød det spørgefuldt fra Kim Fuglsang, der havde bildt medarbejderne ind, at de skulle i kantinen, fordi han havde 25 års jubilæum.

Prisen blev uddelt for 34. gang og hermed kommer Fuglsang i fint selskab med bl.a. Ecco, Sydbank, Danfoss, Lego, Davidsen Tømmerhandel og senest sidste år Granly Gruppen i Esbjerg.

Formand for dommerkomiteen, chefredaktør Mads Sandemann begrundede prisen:

- Dommerkomiteen har givet jer prisen, fordi I i meget høj grad opfylder de krav, der står i fundatsen for prisen.

Heri hedder det: "Den gyldne ambolt gives til en person eller gruppe af personer, der på særlig fremragende måde har taget initiativ eller vist en sjælden virkelyst i landsdelens erhvervsliv til gavn og glæde for samfundet."

- I en branche domineret af stadig færre store koncerner har Fuglsang formået ikke bare at overleve, men også at placere sig i gode nicher. I er en økonomisk solid virksomhed med en omsætning på cirka en halv milliard kroner i 2017 og en egenkapital på den gode side af de 200 millioner kroner. Baseret på traditioner og det gode håndværk har virksomheden formået at udvikle sig og turdet investere i fremtiden, sagde Mads Sandemann blandt andet.

Annonce

I en branche domineret af stadig færre store koncerner har Fuglsang formået ikke bare at overleve, men også at placere sig i gode nicher.

- Chefredaktør Mads Sandemann
De ansatte var inviteret i kantinen til jubilæum, men det var altså en erhvervsrpis, der ventede og 15.000 kroner til de ansatte. Foto: Jacob Schultz

Bryghus til de ansatte

Med prisen følger også 15.000 kroner, som er tiltænkt medarbejderne.

Og dem er der allerede planer med, kunne Kim Fuglsang fortælle. På Fuglsang er de ansatte så glade for at brygge øl, at de også gerne vil bruge noget fritid på at brygge lidt øl til hjemmebrug.

- Det er svært at forestille sig en mere hyggelig arbejdsplads end et bryggeri, sagde han blandt andet.

Han bad en af de ansatte, som har været med til at indrett det nye medarbejderafsnit, "Ølakademiet", Michael Kristensen, om at være bogfører på "Brygbogen", der skal ligge i Ølakademiet. Her kan medarbejderne dele erfaringer med privat ølbrygning, også når det ikke virker.

- Vi er nok cirka otte medarbejdere, der selv brygger øl derhjemme. Men jeg er ret sikker på, at vi snart er flere, sagde Michael Kristensen.

Øl gør folk glade - her er det dommerkomiteen, der hver har fået en fadøl. Foto: Jacob Schultz

115 ansatte

Kim Fuglsang kvitterede for modtagelsen af prisen og kaldte det en stor ære at være i så fint selskab. Han kunne fortælle, at prisen rammer godt det, som også er virksomhedens sjæl, nemlig initiativ og virkelyst.

Fuglsang A/S har cirka 115 ansatte.

Chefredaktør Mads Sandemann bor selv i Haderslev, så han var erklæret inhabil, da dommerkomiteen traf sin afgørelse. Foto: Jacob Schultz
Arkiv
Kim Fuglsang og Claes Fuglsang var de eneste i den familiejede virksomhed, som var "hjemme". Brygmester Henning Fuglsang var på udlandsrejse. Foto: Jacob Schultz
Claes Fuglsang (tv) modtager blomster af Mads Sandemann sammen med Kim Fuglsang med ryggen til. Foto: Jacob Schultz
Der var øl til alle - faktisk må de ansatte drikke op til tre øl på en arbejdsdag. Kim Fuglsang skulle også lige hente noget at skåle med. Foto: Jacob Schultz
Da Kim og Claes Fuglsang som 5. generations Fuglsang-direktører tog imod Den Gyldne Ambolt i dag, var også to af 4. generations Fuglsang-direktører til stede, nemlig Sigurd (tv.) og Iver Fuglsang. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce