Annonce
Sport

Fuglsang bliver Astanas kaptajn i Giro d'Italia

Ander Gillenea/Ritzau Scanpix
Efter at have satset på Tour de France i flere sæsoner sadler Jakob Fuglsang om og bliver kaptajn i Giroen.

Den danske cykelstjerne Jakob Fuglsang skal være kaptajn for Astana i Giro d'Italia. I Tour de France forventer han at blive hjælperytter.

Sådan siger Fuglsang om sine planer for den kommende sæson i et interview med TV2 Sport.

- Jeg vil stadigvæk gerne forsøge at give det (klassementet, red.) en chance. Nu er det ikke gået, som jeg havde håbet i Touren de sidste par år, så for at prøve noget nyt, tror jeg, det kunne være godt og fornuftigt at forsøge det i Giroen, siger Jakob Fuglsang TV2 Sport.

Fuglsang har deltaget i Giro d'Italia en enkelt gang. Det var i 2016, hvor han sluttede på en samlet 13.-plads.

34-årige Fuglsang har tidligere givet udtryk for, at han vil satse på et godt resultat ved OL i Tokyo, som køres umiddelbart efter afslutningen på Tour de France.

Alligevel ser det ud til, at han stiller til start i Touren for ottende år i træk.

- Lige nu ser det umiddelbart ud til, at jeg kommer til at køre Touren som hjælperytter for Lopez (Miguel Ángel López, red.), uden at det er 100 procent sikkert, og det er lidt med tanke på ruteprofilen, både i forhold til at Giroen passer mig ret godt, og at Touren kan passe ret godt til Lopez, siger Jakob Fuglsang.

For tre år siden vandt Fuglsang sølv i landevejsløbet ved OL i Rio, hvilket han betragter som et vendepunkt i karrieren.

2019 har været det hidtil bedste år i karrieren for den alsidige rytter. I foråret vandt han en etape i Tirreno-Adriatico og triumferede i klassikeren Liege-Bastogne-Liege.

Over sommeren blev den strålende kørsel fulgt op af en samlet sejr i etapeløbet Criterium du Dauphiné og en etapesejr i Vuelta a España.

Årets Tour de France endte til gengæld som en skuffelse for Fuglsang, der sigtede efter en topplacering, men udgik på 16. etape efter en styrt.

/ritzau/

Annonce
TV2 Sports artikel om Jakob Fuglsangs sæsonplan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Annonce