Annonce
Sport

Fuglsang bliver Astanas kaptajn i Giro d'Italia

Ander Gillenea/Ritzau Scanpix
Efter at have satset på Tour de France i flere sæsoner sadler Jakob Fuglsang om og bliver kaptajn i Giroen.

Den danske cykelstjerne Jakob Fuglsang skal være kaptajn for Astana i Giro d'Italia. I Tour de France forventer han at blive hjælperytter.

Sådan siger Fuglsang om sine planer for den kommende sæson i et interview med TV2 Sport.

- Jeg vil stadigvæk gerne forsøge at give det (klassementet, red.) en chance. Nu er det ikke gået, som jeg havde håbet i Touren de sidste par år, så for at prøve noget nyt, tror jeg, det kunne være godt og fornuftigt at forsøge det i Giroen, siger Jakob Fuglsang TV2 Sport.

Fuglsang har deltaget i Giro d'Italia en enkelt gang. Det var i 2016, hvor han sluttede på en samlet 13.-plads.

34-årige Fuglsang har tidligere givet udtryk for, at han vil satse på et godt resultat ved OL i Tokyo, som køres umiddelbart efter afslutningen på Tour de France.

Alligevel ser det ud til, at han stiller til start i Touren for ottende år i træk.

- Lige nu ser det umiddelbart ud til, at jeg kommer til at køre Touren som hjælperytter for Lopez (Miguel Ángel López, red.), uden at det er 100 procent sikkert, og det er lidt med tanke på ruteprofilen, både i forhold til at Giroen passer mig ret godt, og at Touren kan passe ret godt til Lopez, siger Jakob Fuglsang.

For tre år siden vandt Fuglsang sølv i landevejsløbet ved OL i Rio, hvilket han betragter som et vendepunkt i karrieren.

2019 har været det hidtil bedste år i karrieren for den alsidige rytter. I foråret vandt han en etape i Tirreno-Adriatico og triumferede i klassikeren Liege-Bastogne-Liege.

Over sommeren blev den strålende kørsel fulgt op af en samlet sejr i etapeløbet Criterium du Dauphiné og en etapesejr i Vuelta a España.

Årets Tour de France endte til gengæld som en skuffelse for Fuglsang, der sigtede efter en topplacering, men udgik på 16. etape efter en styrt.

/ritzau/

TV2 Sports artikel om Jakob Fuglsangs sæsonplan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Der bliver brug for hjælpepakker sommeren over

Meget tyder på, at vi nu er vidne til det største og mest voldsomme tilbageslag, der nogensinde er registreret i USA. Det skrev Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, i en økonomisk kommentar, organisationen med hovedsæde i den gamle Børsen-bygning i København sendte ud torsdag eftermiddag. Lige ovre på den anden side af gaden ligger Finansministeriet, hvor det torsdag formiddag på et pressemøde blev slået fast, at andet kvartal i år ser ud til at blive det sorteste kapitel i dansk økonomis historie. Til sammen tegner det et dystert billede, der gør det nødvendigt, at vi i et helt usædvanlig grad står sammen om at redde, hvad reddes kan i dansk erhvervsliv. De meget omfattende hjælpepakker rækker formentlig ikke. Derfor er det fornuftigt, at den socialdemokratiske regering torsdag indledte politiske forhandlinger om et såkaldt serviceeftersyn af hjælpepakkerne. Finansminister Nicolai Wammen sagde efter pressemødet, at han kunne forestille sig en forlængelse af hjælpepakkerne til 9. juli. Men det er ikke usandsynligt, at det ikke engang er lang tid nok, hvis ikke for mange ellers sunde virksomheder dør af pengemangel. Det er desværre realistisk, at hjælpepakkerne helt eller delvist skal vare sommeren over for at få den ønskede effekt. Blandt de mange årsager er den hurtigt voksende krise i USA og den meget langsomme genåbning af Danmark. USA er vores største eksportmarked, som op imod 900.000 danske job er direkte eller indirekte afhængige af, så den amerikanske nedtur kan ramme danske virksomheder meget hårdt. Dertil kommer, at regeringen valgte den dyreste løsning, da første fase af genåbningen blev meddelt i mandags. Eksperter præsenterede regeringen for tre mulige modeller for en genåbning. Den valgte model vil ifølge tænketanken Kraka koste et månedligt tab på 14 milliarder kroner, mens mellemløsningen ville have været fem milliarder kroner billigere uden, at den nødvendigvis havde kostet flere menneskeliv.

Annonce