Annonce
Haderslev

Fuglsang er med i opløbet om at blive Årets Bryggeri

Kim og Henning Fuglsang ved lanceringen af de nye specialøl i sommer. Arkivfoto: Jacob Schultz

Haderslevbryggeriet har et godt år. Lige nu venter man spændt på afstemningen blandt Danske Ølentusiaster, der afgør, hvem der skal være Årets Bryggeri.

Haderslev: Bryggeriet S.C. Fuglsang har lige vundet JydskeVestkystens erhvervspris, og nu er bryggeriet med i slutfeltet af 22 danske bryggerier fra hele landet, der kæmper om at blive Årets danske Bryggeri 2018.

Årets danske Bryggeri kåres af de ca. 8.700 medlemmer af Danske Ølentusiasters medlemmer, og blandt finalisterne er både innovative, konservative, nyskabende og klassiske bryggerier.

- Årets danske Bryggeri er Danske Ølentusiasters fejring af de innovative og kvalitetsbevidste bryggerier, der arbejder for og formår at udbrede det gode ølbudskab til de danske ølkunder. Vi er glade for at se, at de 22 kandidater til prisen alle er bryggerier, der i høj grad opfylder kriterierne til prisen, forklarer Hans Peter Jepsen, landsformand hos Danske Ølentusiaster.

Annonce

Nye krav til finalister

Opløbet til kåringen af Årets danske Bryggeri er i år ændret i forhold til tidligere år. Tidligere var samtlige danske bryggerier med i slutfeltet, men i år har Danske Ølentusiasters lokalafdelinger indstillet bryggerier, der fortjener ekstra anerkendelse. Dermed er feltet barberet ned til de, der virkelig har gjort en forskel på det danske ølmarked i 2018.

Feltet består af stærke bryggerier, der ligger spredt ud over hele Danmarkskortet. Lige fra Skagen i nord til Haderslev i syd og Fanø i vest til Bornholm i øst. Derudover er det et felt af små, lokale og landsdækkende bryggerier og ikke mindst internationale, innovative succeser.

Godt øl og gode relationer

Danske Ølentusiasters lokalafdelinger har indstillet bryggerier ud fra fem kriterier; produktudvikling, valget af råvarer til ølproduktionen, udbredelsen af kvalitetsøl, bryggeriets kontakt med forbrugerne og bidrag til samfundet.

Medlemmer af Danske Ølentusiaster stemmer om, hvilket bryggeri der skal være Årets Bryggeri 2018. Afstemningen slutter mandag 3. december, og prisen overrækkes af landsformand Hans Peter Jepsen på det vindende bryggeri.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Annonce