Annonce
Sport

Fuglsang nærmer sig topform: Jeg er på 90-95 procent

Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix
Jakob Fuglsang klarede onsdagens kuperede etape uden de store problemer og er snart helt frisk.

Cykelrytteren Jakob Fuglsang (Astana) mærker fortsat fremskridt med sit forslåede knæ inden Tour de Frances første reelle bjergetape torsdag.

Fuglsang havde ingen problemer på onsdagens kuperede 5. etape til Colmar, hvor han sad i den store gruppe, der kom samlet til mål.

- Det gik okay, der blev kørt forholdsvis stærkt hele dagen, og det handlede om at holde sig fremme og undgå problemer, siger Jakob Fuglsang.

Han styrtede på løbets første etape og slog sit højre knæ. Siden har han skullet forsøge at skåne sin krop, men samtidig sørge for, at han ikke tabte tid til rivalerne.

Måske er det derfor, at han mærkede en smule anspændthed på onsdagens etape.

- Jeg følte mig lidt skæv i kroppen og følte, at jeg trådte lidt skævt. Men mon ikke vi klarer den til i morgen, siger Jakob Fuglsang.

Efter holdtidskørslen i søndags erklærede den 34-årige Astana-kaptajn sig på 80-85 procent.

Siden da er det kun gået fremad.

- Jeg er nok på 90-95 procent. Der mangler stadig lidt, før jeg er helt på toppen, men jeg fornemmer, at det går den rigtige vej. Det bliver en spændende etape i morgen, siger Jakob Fuglsang.

Torsdagens etape byder på hele syv kategoriserede stigninger med mål på toppen af La Planche des Belles Filles.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce