Annonce
Aabenraa

Fuld gas på motionstilbuddene

Klap for det ene øje - og så sigte med det andet. Skydning med lasergeværer var meget populær ved Åben Hal i Rødekro. Foto: Claus Thorsted

Med Åben Hal har kommunens foreninger fået deres helt egen udstillingsvindue: borgerne har mulighed for at se, hvad der er på aktivitets-hylderne - og foreningerne får potentielle medlemmer i tale. Også Aabenraa Kommunen vinder på det. For jo flere borgere begynder at dyrke motion i én eller anden form, desto sundere bliver de.

Rødekro: Der var lagt op til leg og spas for hele familien i Rødekro Hallen, hvor Rødekro Skytteforening og Tinglev Modelbilklub i samarbejde med Aktiv Aabenraa havde inviteret til et par timers aktivitet.

- Vi vil gerne give familien Danmark mulighed for at prøve forskellige tilbud, som foreningerne har, fortæller udviklingskonsulent i Aabenraa Kommune Carl Erik Callesen.

Siden efterårsferien sidste år har Aktiv Aabenraa således været i gang med forskellige arrangementer, som gerne skulle åbne dørene til de mange foreninger, kommunen har at byde på.

- Vi har så mange gode aktiviteter - de er bare ikke synlige, fortæller Carl Erik Callesen og nævner som eksempel en floorball-klub i Tinglev:

- De havde spillet sammen i tolv år - men der var ingen, der vidste, at de eksisterede.

Det skal Aktiv Aabenraa gerne være med til at afhjælpe ved at indkalde til Åben Hal.

- Vi laver hele set-up'et - foreningerne skal så bare præsentere sig selv. Vi sørger desuden for markedsføringen ved at arrangere Åben Hal, forklarer Carl Erik Callesen.

Annonce

Vi laver hele set-up'et - foreningerne skal så bare præsentere sig selv. Vi sørger desuden for markedsføringen ved at arrangere Åben Hal

Aktiv Aabenraa - grund til bevægelse
Tinglev Modelbilklub havde bygget en bane op i Rødekro Hallen i forbindelse med Åben Hal. Foto: Claus Thorsted

Gavne flere

Tiltaget skulle gerne gavne på flere måder, påpeger han:

- Foreningerne efterspørger et vindue, hvor de kan komme ud til en bredere offentlighed med deres aktiviteter. Håbet er naturligvis, at klubber og foreninger dermed får flere medlemmer.

På den anden side står Aabenraa Kommune, som ønsker at få mere aktivitet i de kommunale haller og svømmehaller.

Også hér er der en mere langsigtet strategi, erkender Carl Erik Callesen:

Aabenraa vil jo gerne være sund kommune. Og med Åben Hal giver man borgerne en mulighed for motion - alt efter lyst og interesse.

- Vi tror på, at vi kan lokke familier med børn til disse arrangementer. Vi vil gerne motivere til et fællesskab, hvor forældre og børn laver noget sammen.

Resultaterne er begyndt at vise sig, fortæller Maja Lykke Schmidt, der idrætsmedarbejder ved projektet Åben Hal.

- Modelbilerne og laser-geværerne er foreløbig ét af de arrangementer, der har haft flest tilmeldte. Og nu begynder også foreningerne at vise interesse for projektet, fortæller hun.

Især fordi det har en effekt: 18 nye medlemmer i en tennisklub er da bemærkelsesværdigt, mener hun.

Publikum fik selv mulighed for at køre med modelbiler. Det kræver lidt øvelse at styre de hurtige biler rundt på banen. Foto: Claus Thorsted

Foreninger udfordret

Netop derfor giver det giver god mening at markedsføre foreningerne, mener Carl Erik Callesen.

Mange foreninger er nemlig udfordret på medlemstallet. Og få medlemmer betyder samtidig, at der er færre til at klare bestyrelsearbejdet.

- Vi har to slags foreninger i kommunen: dem, der har mange medlemmer - og dem, der har få. Så flere medlemmer betyder, at man er flere om at løfte opgaven. Og når alle har en lille opgave, så bliver det overkommeligt.

Åben Hal fortsætter et par uger endnu. Faktisk frem til uge 13 - men så ændres konceptet, fortæller Maja Lykke schmidt:

- Så går vi over til Åben Himmel, fordi det så foregår udendørs.

Der er kræset for detaljen Medlemmerne i Tinglev Modelbilklub gør meget ud af at skabe naturtro modeller af virkelige biler. Denne off-roader tilhører Tommy Kristoffersen. Foto: Claus Thorsted
Slap-puck hedder dette bevægelses-spil, hvor deltagerne skal klappe en kegle på toppen for at få den til at skifte lys. Og så gælder det om at få så mange af de grønne på hurtigst mulig tid. Slap-puck er ét af de spil, som foreninger kan leje i den såkaldte grej-bank hos Aabenraa Kommune. Foto: Claus Thorsted
Der er fuld koncentration hos Noah. Han ramte tre ud af fem mål. Foto: Claus Thorsted
Ole Junker Strandlyst er medlem af Tinglev Modelbilklub. Han måtte have én af sine model-biler på "værksted" for at få den til at køre ordentlig. Foto: Claus Thorsted
Modelbiler i denne kategori kører med en hastighed på godt 40-50 kilometer i timen. I konkurrence-klasserne er hastigheden ofte oppe på 80 kilometer i timen. Foto: Claus Thorsted
Rødekro Skytteforening og Tinglev Modelbilklub viste sig frem ved Åben Hal i Rødekro Hallen. Foto: Claus Thorsted
Åben Hal er en mulighed for områdets foreninger at vise sig frem. Aktiv Aabenraa sørger for markedsføringen. Foto: Claus Thorsted
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce