Annonce
Læserbrev

Fuld opbakning til Egon Madsen

Læserbrev: Min gode byrådskollega og gruppemedlem i A-gruppen Egon Madsen har i et læserbrev tilkendegivet sin holdning til en placering af en cykelsti mellem Hellevad og Rødekro. Det har affødt kritik fra de andre medlemmer af teknik- og miljøudvalget og senest også borgmesteren, der mener, at den debat bør foregå i et lukket rum.

I A-gruppen sætter vi pris på vores lokalt valgte medlemmer, og her er Egon ingen undtagelse. Ønsket om en cykelsti mellem Hellevad og Rødekro er på alle måder legitimt set ud fra faglige og saglige forhold, og selvom Egon Madsen er valgt lokalt i Rødekro, og det godt kan ligne ”sognerådspolitik”, så er det absolut tiltrængt med en holdbar løsning for cyklister på strækningen.

I A-gruppen har vi alle været inviteret til besigtigelse af forholdene på strækningen, og vi er efterfølgende enige om, at det bestemt ikke er et sted for hverken cyklister eller gående. Dette sammenholdt med trafikmålinger, hastigheder, typer af køretøjer gør strækningen særdeles farlig.

I Socialdemokratiet ønsker vi at være tætte på borgerne, og dette tager vi i gruppen på forskellig vis ansvar for. Heriblandt ved vi, at Egon har fingeren på pulsen i Rødekro, og at han er den, der sikrer, at de lokale bliver hørt og taget alvorligt.

Når det kommer til den politiske behandling, ved jeg, at han vil se sagerne i et overordnet perspektiv.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Sønderborg

Præster havde håbet på åben kirke i påsken

Annonce