Annonce
Vejen

Fuldt hus hos Josef og Maria

Isa-Nora Brown Havlykke - en betlehemsstjerne. Foto: Søren Dippel

Gesten Kirke dannede for femte gang rammen om Gesten Børnecenters krybbespil. Eleverne i 5.- og 6. klasse kastede glans over den gamle fortælling fra juleevangeliet.

Gesten: Her var hyrder, her var vise mænd, her var engle og en betlehemsstjerne. Her var også fortællere og musikere, så der var fuldt hus hos Josef og Maria og jesusbarnet i Gesten Kirke. På kirkebænkene var der fyldt til sidste plads med elever, lærere og børn fra skolefritidsordningen - alle sammen fra Gesten Børnecenter. De 20 elever fra 5. og 6. klasse, som skulle opføre årets krybbespil, havde også inviteret forældre og bedsteforældre, så der var også en voldsom trængsel og alarm.

Det er femte gang, Gesten Kirke danner rammen om, Gesten Børnecenters krybbespil, og denne gang var kirken blevet pyntet op til jul på en lidt anderledes måde, for rundt omkring havde julemanden lagt små og store julegaver pakket ind i det fineste papir og farvestrålende cellofan. Gaverne var dog kun til pynt, men så var der jo også gaverne, som de tre vise mænd havde med til Josef og Maria - gaver med guld, røgelse og myrra.

Annonce

To juleevangelier

Juleevangeliet, som vi kender det, og som bliver læst højt i kirken juleaften, er versene fra 1 til 20 i kapitel 2 i Lukasevangeliet i Det Ny Testamente.Det er dog ikke kun Lukas, der har skrevet om Jesus' fødsel - den er også beskrevet i Matthæusevangeliets kapitel 1, vers 18-25 og i kapitel 2, vers 1-23.

Josef og Maria, de tre vise mænd og jesusbarnet. Foto: Søren Dippel

Nisser for hinanden

De 20 aktører sørgede på smukkeste vis for at levendegøre den gamle fortælling fra juleevangeliet.

- Vi har også øvet på det i fire uger i kristendomstimerne, siger Mai Christensen og fortæller, at tidligere blev julens krybbespil holdt i Gesten Skole.

Der er dog stadig juletraditioner, som eleverne holder i hævd hjemme i børnecentret.

- For eksempel arrangerer vi det altid sådan, at vi elever er nisser for hinanden. Vi giver så også gaver til hinanden, og her gælder det så om at gætte, hvem der er nisse for hvem, siger Simon Reyan Ben Hamuoda.

Krybbespillet er altid med til at markere Gesten Børnecenters og årets sidste skoledag. Den og krybbespillet var sognepræst Anna-Sofie Arendt også med til at gøre til en glædelig julebegivenhed.

5.- og 6. klasse, Gesten Børnecenter, opførte årets krybbespil i Gesten Kirke. Foto: Søren Dippel
Tre engle - fra venstre: Rasmus Pedersen, Rosa Algren og Silas Bøgh Mortensen, Gesten Fritidscenter. Foto: Søren Dippel
De tre vise mænd. Foto: Søren Dippel
Der var fuldt hus i Gesten Kirke til Gesten Børnecenters krybbespil. Foto: Søren Dippel
Isa-Nora Brown Lykke - betlehemsstjernen i året krybbespil. Foto: Søren Dippel
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Annonce