Annonce
Esbjerg

Fulton gæstede Nationalpark Vadehavet på jubilæumsdagen

Fultons skipper Jakob Jensen lagde en bøje ved Ribe-tønden i Knudedybet i forbindelse med Nationalpark Vadehavets ti års jubilæum, så større skibe i fremtiden kan lægge til her og sejle videre ind i Vadehavet. Foto: Annett Bruhn
Fultons skipper, Jakob Jensen, lagde en bøje i Knudedybet ved Ribe-tønden for at markere Nationalpark Vadehavets ti års jubilæum.
Annonce

Ribe: Fredag middag lagde Fultons skipper Jakob Jensen en stor ankerbøje i Knudedybet ved Ribe-tønden, så større skibe i fremtiden kan lægge til her og ved højvande komme ind i Vadehavet.

- Det er den største gave, Nationalpark Vadehavet får i forbindelse med jubilæet, lød det med eftertryk fra Vadehavs-ildsjælen Bjarne Kiholm, der er af den overbevisning, at der generelt er for lidt fokus på den historiske maritime søfart, som har en stor plads i skipperens hjerte.

- Den betyder så meget for turismen og for Danmark. Det er søfart, der har båret vores land, og Ribe Yderhavn var i sin tid landets vigtigste havn, forklarer Bjarne Kiholm, hvis store ønske det er at få åbnet Ribe havn igen.

- Den var oprindeligt den vigtigste havn i Danmark, så hvis ikke den skal genåbnes, hvilken havn skal så, lød det retorisk fra skipperen, der fik tårer i øjnene ved synet af Fulton mod den smukke oktoberhimmel.

- Se den storslåethed, lød det betaget, mens gæs, vilde svarer og en enkelt havørn fløj hen over den tremastede skonnert, der ifølge Bjarne Kiholm i fremtiden vil sejle ture i Vadehavet i ydersæsonen.

- Det er noget, der sælger billetter, og vi takker skipper, Jakob Jensen, der er Sønderho-dreng og en rigtig dygtig sømand for at komme i forbindelse med jubilæet og med bøjen indstifte en ny tid for søfarten i Vadehavet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Trekantområdet

Falck fandt fire nye coronatilfælde: Efterskole har sendt alle 160 elever hjem

Annonce