Annonce
Haderslev

Funcard sætter gang i efterårsferien i Haderslev

Aktiviteterne på Funcard er efterspurgte og samler mange interesserede. Privatfoto
Succesfuldt kuponhæfte bliver gentaget på sjette år sjove aktiviteter og gode tilbud fra Haderslevs butikker.

Haderslev: Også i den kommende efterårsferie tilbyder Haderslev Butikker og Visit Haderslev et Funcard med tilbud og aktiviteter. Børn, unge, forældre og bedsteforældre kan se frem til i alt 29 tilbud om aktiviteter samt to konkurrencer i Haderslev, Vojens og Gram. Og der er noget for enhver smag. Man kan komme tæt på et F16 jagerfly, komme ud at køre gokart, træne med en superliga-spiller fra SønderjyskE, bage sit eget brød ved Sillerup Mølle, grave efter fossiler i Gram Lergrav, vække græskarmanden, få en lille vægterlampe til familie-vægtergang eller måske tage på tur med veterantoget.

Annonce

Kort om Funcard

Funcard kører med aktiviteter og tilbud i perioden lørdag 12. oktober til og med søndag 20. oktober.

For at kunne deltage i aktiviteterne og udnytte alle de særlige tilbud skal børnene blot klippe deres Funcard kupon ud og medbringe den til aktiviteten.

Nogle af aktiviteterne kræver tilmelding.

Funcard bliver uddelt til både kommunale og privatskoler i uge 41.

Kortet holder på familierne

I 2013 genoptog Haderslev Butikker og Visit Haderslev Funcard-konceptet med det formål at aktivere børnene i Haderslev Kommune ved at tilbyde aktiviteter i efterårsferien. Initiativet blev taget positivt imod, og efterspørgslen for flere aktiviteter er steget for hvert år, hvilket medførte, at Funcard fra 2018 også blev gennemført i vinterferien. - Vi bliver modtaget med åbne arme på skolerne, når vi kommer for at aflevere Funcard til børnene. Og det er også gavnligt for kommunen, da forældrene og bedsteforældrene bliver her med børnene og ikke tager til storbyerne, fortæller Christian Schulz, koordinator for Haderslev Butikker, i en pressemeddelelse. Det er planen, at Funcard også skal gennemføres i vinterferien 2020, og nogle aktører har allerede vist stor interesse for også at være med i vinterferien.

At der er så mange tilbud i Haderslev i børnenes efterårsferie betyder også, at færre føler behov for at køre til en storby. Privatfoto
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce