Annonce
Haderslev

Funcard sætter gang i efterårsferien i Haderslev

Aktiviteterne på Funcard er efterspurgte og samler mange interesserede. Privatfoto
Succesfuldt kuponhæfte bliver gentaget på sjette år sjove aktiviteter og gode tilbud fra Haderslevs butikker.

Haderslev: Også i den kommende efterårsferie tilbyder Haderslev Butikker og Visit Haderslev et Funcard med tilbud og aktiviteter. Børn, unge, forældre og bedsteforældre kan se frem til i alt 29 tilbud om aktiviteter samt to konkurrencer i Haderslev, Vojens og Gram. Og der er noget for enhver smag. Man kan komme tæt på et F16 jagerfly, komme ud at køre gokart, træne med en superliga-spiller fra SønderjyskE, bage sit eget brød ved Sillerup Mølle, grave efter fossiler i Gram Lergrav, vække græskarmanden, få en lille vægterlampe til familie-vægtergang eller måske tage på tur med veterantoget.

Annonce

Kort om Funcard

Funcard kører med aktiviteter og tilbud i perioden lørdag 12. oktober til og med søndag 20. oktober.

For at kunne deltage i aktiviteterne og udnytte alle de særlige tilbud skal børnene blot klippe deres Funcard kupon ud og medbringe den til aktiviteten.

Nogle af aktiviteterne kræver tilmelding.

Funcard bliver uddelt til både kommunale og privatskoler i uge 41.

Kortet holder på familierne

I 2013 genoptog Haderslev Butikker og Visit Haderslev Funcard-konceptet med det formål at aktivere børnene i Haderslev Kommune ved at tilbyde aktiviteter i efterårsferien. Initiativet blev taget positivt imod, og efterspørgslen for flere aktiviteter er steget for hvert år, hvilket medførte, at Funcard fra 2018 også blev gennemført i vinterferien. - Vi bliver modtaget med åbne arme på skolerne, når vi kommer for at aflevere Funcard til børnene. Og det er også gavnligt for kommunen, da forældrene og bedsteforældrene bliver her med børnene og ikke tager til storbyerne, fortæller Christian Schulz, koordinator for Haderslev Butikker, i en pressemeddelelse. Det er planen, at Funcard også skal gennemføres i vinterferien 2020, og nogle aktører har allerede vist stor interesse for også at være med i vinterferien.

At der er så mange tilbud i Haderslev i børnenes efterårsferie betyder også, at færre føler behov for at køre til en storby. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce