Annonce
112

Fundet: Tip ledte politiet på sporet af stjålne maskiner

Arkivfoto: Michael Bager
Syd- og Sønderjyllands Politi har fået et gennembrud i den stribe af brugstyverier af traktorer, som skete i weekenden. Man fandt alle maskinerne samlet på ét sted.

FRIFELT/SKÆRBÆK: Tirsdag kort før middag fik politiet jackpot i sagen om de to traktorer og den gummiged, som man har eftersøgt siden søndag.

Et tip ledte nemlig ordensmagten på vej, og i en lade på Skærbæk-egnen var der gevinst.

To stjålne traktorer, en John Deere og en New Holland, samt en halmvogn og en Liebherr L550 gummiged blev alt sammen fundet på stedet.

New Holland-traktoren var tirsdag eftermiddag endnu ikke meldt stjålet, og politiet er derfor i gang med at finde traktorens retmæssige ejer.

Alt i alt er der tale om dyre maskiner. John Deere-traktoren repræsenterer en værdi på omkring 400.000 kroner, og den stjålne gummiged ligger i samme prisleje.

To unge er foreløbigt anholdt i sagen, forklarer Per Michael Knudsen fra lokalpolitiet i Tønder:

- Vi har anholdt og sigtet to for tyveriet af maskinerne. Vi har sikret spor i maskinerne, og undersøger nu, om vi har nok på de to til at kunne fremstille dem i et grundlovsforhør onsdag.

Per Michael Knudsen oplyser endvidere, at der er tale om to mænd på henholdsvis 17 og 18 år, begge er fra lokalområdet.

Annonce

Udsendte dusør

De manglende maskiner har været anledning til en del frustration hos de bestjålne. John Deere-traktoren blev stjålet fra Emmerlev Entreprenør & Maskinstation, og indehaver Carsten Rahr var hurtig til at udstede en dusør. Traktoren er nemlig en vigtig brik i hans forretning.

- Vi udsendte dusøren på 1000 euro for at få sat lidt mere skub i jagten på den. Jeg er bare glad for at få min traktor igen. Den er købt specielt ind til at trække en blokvogn med en gravemaskine på - og vi har sådan set holdt stille siden søndag på grund af det her tyveri. Det har haft sine omkostninger, og faktisk var vi i dag i gang med at rigge en anden, lejet traktor til, så vi kunne komme i gang. Men det er naturligvis meget bedre at få vores egen tilbage, siger Carsten Rahr.

Men Carsten Rahrs traktor slap ikke uden skader. Der er skader for omkring 50.000 kroner, mens den anden traktor blev fundet med store skader. Trods skaderne på den grønne John Deere, så er han glad for at have fået den tilbage:

- Der skal laves lidt. Motorhjelmen er trykket i stykker og der skal laves nogle slanger og lidt - men den kan køre, og det er det vigtigste. Jeg regner med, at den er tilbage i morgen.

Han roser desuden politiet for at have opklaret sagen:

- Det har været noget værre noget, det her, men vi er godt tilfredse - det er flot arbejde af politiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Se billederne: Ribe centrum er oversvømmet

Kommentar For abonnenter

Mens vi venter på motorvejen

Det er lidt med motorvejene, som det er med vindmøllerne. Vi vil sådan set rigtig gerne have dem, men de skal bare ikke ligge tæt på, hvor vi selv bor. De kritiske røster var klart i overtal, da der tilbage i sommeren 2017 blev sat gang i en offentlig høring af planerne omkring en ny midtjysk motorvej – populært kaldet for Hærvejsmotorvejen. Samme billede er der ved den igangværende høring i forbindelse med VVM-undersøgelsen Tilbage i 2017 var eksempelvis Bække Lokalråd og Bække Borgerforening særdeles klare i mælet i deres høringssvar, hvor én af sætningerne lød således: - Frygten er, at en motorvej - med eller uden afkørselsramper - vil sætte gang i en langsom, men sikker affolkning. Citat slut. Det er ikke noget at sige til, at frygten for en motorvej er til stede. Ikke mindst støjen fra tusindvis af biler, som vil passere forbi, giver anledning til betydelig utryghed hos mange. Dertil kommer også en motorvejs indiskutable indgriben på naturen og miljøet. Argumenterne fra utrygge borgere er ganske forståelige. Men som med meget andet, så er debatten omkring motorveje ikke udelukkende sort eller hvid. Motorvejene kan rent faktisk også bringe noget positivt med sig. Erhvervsudviklingen har ganske mange steder, hvor der er blevet etableret motorveje, vist sig at være positiv. Der er positive eksempler nok – selv inden for vores egen kommune. I Vejen, Brørup og Holsted taler udviklingen i erhvervslivet tæt ved motorvejen sit klart tydelige sprog. Danish Crowns slagteri i Holsted var med sikkerhed ikke blevet placeret i området, havde der ikke været en motorvej Også længere oppe i det midtjyske er der klare fortællinger om, at motorvejen klart kan bringe noget positivt med. I Ikast-Brande Kommune konstateres det, at motorvejene er med til at øge bosætningen og etablering af nye erhvervsvirksomheder. I Silkeborg er der også begejstring. I den midtjyske by er der knap et år efter åbningen af motorvejen for nogle få år siden sat rekord i salget af erhvervsjord. Om hærvejsmotorvejen overhovedet bliver til noget, vil blive afgjort inde på Christiansborg. Men i næste måned – mandag den 16. marts – har Vejdirektoratet inviteret til borgermøde i Vejen. Her vil der blive orienteret om VVM-undersøgelsen og de seks linjeføringer, som er bragt i forslag. To af linjeføringerne vil medføre ganske mange kilometer asfalt gennem Vejen Kommune – og vil også byde på to til- og frakørselsramper dels ved Bække og dels ved Gesten. Hvordan det modtages, må vi se tiden an. Men ud over den forståelige utryghed omkring støj og negativ indvirkning på natur og miljø så vil en ny motorvej også give nogle muligheder. GOD SØNDAG

Sønderborg

Regn og storm ved mindehøjtidelighed i Bøffelkobbel

Annonce