Annonce
112

Fundet: Tip ledte politiet på sporet af stjålne maskiner

Arkivfoto: Michael Bager
Syd- og Sønderjyllands Politi har fået et gennembrud i den stribe af brugstyverier af traktorer, som skete i weekenden. Man fandt alle maskinerne samlet på ét sted.

FRIFELT/SKÆRBÆK: Tirsdag kort før middag fik politiet jackpot i sagen om de to traktorer og den gummiged, som man har eftersøgt siden søndag.

Et tip ledte nemlig ordensmagten på vej, og i en lade på Skærbæk-egnen var der gevinst.

To stjålne traktorer, en John Deere og en New Holland, samt en halmvogn og en Liebherr L550 gummiged blev alt sammen fundet på stedet.

New Holland-traktoren var tirsdag eftermiddag endnu ikke meldt stjålet, og politiet er derfor i gang med at finde traktorens retmæssige ejer.

Alt i alt er der tale om dyre maskiner. John Deere-traktoren repræsenterer en værdi på omkring 400.000 kroner, og den stjålne gummiged ligger i samme prisleje.

To unge er foreløbigt anholdt i sagen, forklarer Per Michael Knudsen fra lokalpolitiet i Tønder:

- Vi har anholdt og sigtet to for tyveriet af maskinerne. Vi har sikret spor i maskinerne, og undersøger nu, om vi har nok på de to til at kunne fremstille dem i et grundlovsforhør onsdag.

Per Michael Knudsen oplyser endvidere, at der er tale om to mænd på henholdsvis 17 og 18 år, begge er fra lokalområdet.

Annonce

Udsendte dusør

De manglende maskiner har været anledning til en del frustration hos de bestjålne. John Deere-traktoren blev stjålet fra Emmerlev Entreprenør & Maskinstation, og indehaver Carsten Rahr var hurtig til at udstede en dusør. Traktoren er nemlig en vigtig brik i hans forretning.

- Vi udsendte dusøren på 1000 euro for at få sat lidt mere skub i jagten på den. Jeg er bare glad for at få min traktor igen. Den er købt specielt ind til at trække en blokvogn med en gravemaskine på - og vi har sådan set holdt stille siden søndag på grund af det her tyveri. Det har haft sine omkostninger, og faktisk var vi i dag i gang med at rigge en anden, lejet traktor til, så vi kunne komme i gang. Men det er naturligvis meget bedre at få vores egen tilbage, siger Carsten Rahr.

Men Carsten Rahrs traktor slap ikke uden skader. Der er skader for omkring 50.000 kroner, mens den anden traktor blev fundet med store skader. Trods skaderne på den grønne John Deere, så er han glad for at have fået den tilbage:

- Der skal laves lidt. Motorhjelmen er trykket i stykker og der skal laves nogle slanger og lidt - men den kan køre, og det er det vigtigste. Jeg regner med, at den er tilbage i morgen.

Han roser desuden politiet for at have opklaret sagen:

- Det har været noget værre noget, det her, men vi er godt tilfredse - det er flot arbejde af politiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Regionalt For abonnenter

Borgmestre raser over skrottede solcelle-planer for millioner: - Det er fuldstændig vanvittigt

Annonce