Annonce
Kolding

Fundet via Facebook: Stjålen dommerbåd nåede helt til Sydfyn

Bøjen blev fundet i en havn på Fyn og kan nu komme hjem til Kolding igen. Privatfoto
Båden Bøjen blev stjålet fra Kolding Lystbådhavn for over ti dage siden. Onsdag efterlyste Kolding Sejlklub båden på Facebook, og ti timer efter kom der en melding om, at båden var fundet på Sydfyn.

Kolding: Ti timer gik der fra, at båden Bøjen var blevet efterlyst på Facebook, til den var fundet igen.

Bøjen blev faktisk stjålet for mellem ti og 14 dage siden. En præcis dato har formand for Kolding Sejlklub ikke Arndt Nørgaard, da det er sommerferie, og det område af havnen, hvor Bøjen normalt ligger fortøjet, ikke er videoovervåget, som det meste af lystbådehavnen ellers er.

Arndt Nørgaard og Kolding Sejlklub meldte tyveriet af båden til politiet onsdag, da de opdagede, at den var væk. I samme ombæring efterlyste de båden på Facebook, og så gik der ikke lang tid, før formandens telefon ringede. Det var en havnepasser fra Faldsled Havn i Faaborg-Midtfyn Kommune, der kunne fortælle at en båd, der passede på beskrivelsen fra efterlysningen, var sejlet ind i havnen for et par uger siden. Der var ikke blevet betalt havneleje for den, og derfor havde havnens personale holdt et godt øje med den.

Arndt Nørgaard glæder sig over at båden er fundet igen, og han er ikke overrasket over, at det gik så let med at finde båden, efter de efterlyste den på Facebook.

- Sejlerfolket er enormt opmærksomme og hjælpsomme, så vi tænkte, at en efterlysning på Facebook ville være meget effektiv, fortæller formanden.

Siden da har havnen haft Bøjen under lås og slå, indtil Kolding Sejlklubben torsdag får båden tilset og forhåbentligt sejlet hjem i løbet af torsdag.

Annonce

Godt den kommer hjem

Bøjen er Kolding Sejlklubs dommerbåd, mere præcist en LM 23, der er bygget i Kolding, og det er en gammel sag med over 25 år på bagen. Klubben bruger båden, når de afholder stævner. Det seneste blev afholdt få dage forinden bådens forsvinden.

- Der kommer mange mennesker til de her stævner, så det kan da være, at den fangede nogens opmærksomhed, siger formanden, der glæder sig over at båden er fundet igen, da klubben skal bruge Bøjen til næste stævne, der afholdes den 7. august.

Arndt Nørgaard kan ikke huske, hvornår der sidst har været tyveri i klubben. I øvrigt har han svært ved at tro, at der er andre, der kan huske det. Men med tyveriet af Bøjen er det klart, at man i klubben nu er bevidste om, at det kan ske.

- Vi vil da gøre, hvad vi kan for at forebygge tyveri, siger Arndt Nørgaard og tilføjer, at båden fremover vil have kæde og lås på sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];