Annonce
Læserbrev

Fusion. Bevar Arkivet

Vi er en gruppe på 29 medlemmer, som hver tirsdag morgen mødes på Byhistorisk Arkiv. Vi har nemlig købt en kursusrække, som hedder "Kend din kommune, Esbjerg". Her får vi kendskab til vores by og dens virksomheder og institutioner - og dens historie. Vi blev derfor noget forskrækkede over at høre, at man fra byrådets side har foreslået en fusion mellem Esbjerg Museum og Byhistorisk Arkiv. De to ting kan i vores verden ikke sammenlignes, og har vel ikke andet end "fortiden" til fælles.

For os viser arkivet ganske vist Esbjergs historie, men i høj grad danner arkivet også en naturlig bro fra fortid til nutid. Det er en hands-on-tilgang, som præger aktiviteterne på arkivet, og man kan få hjælp og vejledning i alle retninger, hvis man søger oplysninger om noget specifikt.

Vi ser meget nødigt en fusion. Vi risikerer, at arkivmaterialer bliver mindre tilgængelige, og der er også en risiko for, at et veldrevet arkiv mister sin folkelige forankring, og dermed mister sin betydning for bevarelsen af Esbjergs DNA, og udbredelsen af den fantastiske historie, der førte til grundlæggelsen af Esbjerg for 151 år siden.

Så glem forslaget om fusion, og kæmp i stedet for bevarelsen af Arkivet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Oprydning ved Danfoss-giftstrand kan koste op mod 140 millioner kroner

Annonce