Annonce
Sønderborg

Futsalspiller dømt for at brække næsen på tidtager

Dommerklubben trak det røde kort overfor Sønderborg Boldklub, men nu er det lagt tilbage i lommen igen.Foto: Robert Wengler
En 26-årig mand fra Augustenborg er dømt for vold mod en tidtager efter en futsalkamp i Broager-Hallen. Spilleren er i forvejen eksluderet fra Sønderborg Boldklub for altid.
Annonce

Sønderborg: Den 26-årige mand, der efter en futsalkamp i Broager-Hallen i november 2019 løb hen til en 21-årig tidtager og nikkede ham en skalle, så han brækkede næsen, er nu blevet dømt for vold ved Retten i Sønderborg.

Manden fik 50 dages betinget fængsel med en prøvetid på et år. Det betyder, at han ikke skal afsone fængselsstraffen, hvis han holder sig fra lignende kriminalitet i et år. Derudover skal han udføre 60 timers arbejde for samfundet. Han modtog dommen.

Det voldsomme overfald skete efter en kamp i Futsal 1. division vest mellem Broager UI og Sønderborg Boldklub. Kampen endte 4-3 til Broager UI, der scorede sejrmålet halvandet minut før kampen var slut.

Den 26-årige voldsmand spillede for Sønderborg Boldklub, der straks efter episoden besluttede at udelukke ham fra klubben for evigt.

- Vi har ekskluderet spilleren for livstid. Det er en helt ny spiller, og vi har ikke kunnet nå at påvirke ham med vores værdisæt. Det er helt uacceptabelt, det han har gjort. Vi udelukker ham på livstid, fordi vi gerne vil sende et signal om, at vi slet ikke vil have den slags, sagde Dergham Rahman, der er sportschef i Sønderborg Boldklub, kort efter overfaldet.

Annonce

Dommer-boycot

Sønderborg Boldklub blev derefter reelt boycottet af Sønderjydsk Fodbolddommerklub, men efter to måneders dialog med DBU Jylland, DFU (Danske Fodbolddommere) og Sønderjydsk Fodbolddommerklub fik Sønderborg Boldklub godkendt en handlingsplan, som skal genskabe trygheden omkring klubbens seniorkampe.


Vi har ekskluderet spilleren for livstid. Det er en helt ny spiller, og vi har ikke kunnet nå at påvirke ham med vores værdisæt. Det er helt uacceptabelt, det han har gjort.

Dergham Rahman, sportschef


Det betød, at Sønderborg Boldklub allerede i forået fik dommere til alle seniorholdskampe. Kravet om handlingsplanen var en direkte konsekvens af episoden i Broager-Hallen 22. november 2019.

Den kom dog i forlængelse af, at flere spillere fra Sønderborg Boldklubs seniorhold inden for de senere år været involveret i en række andre disciplinærsager. Handlingsplanen skal sikre en normalisering af forholdene og en god og tryg kampafvikling af Sønderborg Boldklubs seniorkampe i fremtiden.

SB har atter dommere på banen.Foto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Ikea sætter kurs mod Møgeltønder

Trekantområdet

4. klasse-elever og lærere sendt hjem fra Kirstinebjergskolen - en smittet elev sendte klassen hjem

Annonce