Annonce
Billund

Fylder 90 år og ønsker sig endnu flere oplevelser

Grindsted: Karen Mogensen, Grindsted, runder søndag 17. november et skarpt hjørne, hun bliver 90 år.

Fødselaren er født i Skjoldbjerg og var som ung ude at tjene flere steder, blandt andet i Skovlund, Bøvl, Skødebjerg og på Bornholm. Hun blev i 1955 gift med Ejnar Mogensen og sammen købte de en ejendom i Urup, som de drev frem til 1982, hvorefter de flyttede til Grindsted.

Karen Mogensen arbejde i en del år som hjemmehjælper. Ejnar Mogensen døde kort tid efter, de var flyttet til Grindsted. Senere flyttede hun sammen med Svend Åge Elbæk, som hun også blev gift med. De havde mange dejlige år sammen, hvor Karen Mogensen passede hus, en frodig have og ikke mindst sin store hobby, patchwork, som hun stadig er aktiv med.

Den snart 90-årige kvinde har hele sit liv været aktiv - både i foreningsarbejde og som en del af skolenævnet. Derudover har hun altid været parat til at hjælpe, hvor der har været brug for det. Hun passede også Svend Åge Elbæk, som var meget dement de sidste år af sit liv.

Karen Mogensen er stadig frisk og aktiv og var for to år siden på Færøerne, hvor hun deltog i ture til vands og i den udfordrende natur. Det er også oplevelser, der står øverst på ønskesedlen til den forestående fødselsdagsfest.

To af hendes tre børn, Grete og Hans Jørgen, bor også i Grindsted, mens datteren Birgitte bor i nærheden af Viborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Erhvervsforening efterlyser svar om havnens fremtid: Usikkerhed er gift for virksomheder og investorer

Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce