Annonce
Billund

Fyldte charterfly og ruter til storbyerne: Billund Lufthavn kan øjne lys for enden af den lange tunnel

Lufthavnsdirektør Jan Hessellund kan så småt skimte bedre tider i horisonten. Et mere åbent Europa ligger og venter, og allerede i den kommende uge vil det være muligt at flyve fra Billund til flere europæiske destinationer. Arkivfoto: Martin Ravn.
Lidt flere end 25.000 mennesker rejste i løbet af maj gennem Billund Lufthavn. Det lyder bestemt ikke af mange, men i lufthavnen er der stor optimisme om, at der i løbet af kort tid kommer meget mere gang i rejserne.

Billund: Der er lys for enden af Billund Lufthavns meget lange tunnel. Sådan lyder konklusionen fra lufthavnen, der gør status over en maj, der har budt på solid fremgang i forhold til samme måned i 2020 – men som stadig er mange længder dårligere end samme måned i 2019.

25.475 mennesker rejste i løbet af maj gennem den lokale lufthavn. Det er en fremgang på hele 340 procent i forhold til maj 2020, hvor coronanedlukningen var på sit absolut højeste, men det er samtidig et tal, der kun er på simple otte procent i forhold til maj 2019.

Genåbningsplanen og indførelsen af det danske coronapas gør dog, at optimismen så småt er begyndt at vende tilbage i Billund Lufthavn.

Annonce

- I den forgangne måned har vi sendt de første fyldte charterfly afsted til Mallorca, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura og Malta, og i den kommende tid forventer vi endnu flere destinationer, siger lufthavnsdirektør Jan Hessellund ifølge en pressemeddelelse.

Flere byer i den kommende uge

Allerede i den kommende uge vil det være muligt igen at flyve fra Billund til byer som Milano, Rom, Vilnius og London, og i det hele taget oplever man i lufthavnen, at der travlt med at få booket pladser, så folket inden længe igen kan rejse ud i verden.

- Med genåbningsplanen samt et færdigudviklet dansk coronapas kan vi se frem til et åbent Europa allerede fra udgangen af juni, og derfor oplever rejse- og charterbureauer lige nu stor travlhed. Med 17 rutenyheder på programmet glæder vi os over at høre, at flyselskaberne ligeledes sælger masser af billetter, lyder det fra Jan Hessellund.

Der er fortsat godt gang i fragten af gods til Billund Lufthavn. Cargo Center Billund fragtede i løbet af maj mere end 6000 tons gods, hvilket svarer til omtrent samme niveau som sidste år. I 2020 var det dog i høj grad værnemidler til det danske sygehusvæsen, der blev transporteret ind gennem lufthavnen, men det er i år erstattet af gods til den danske industri.


Med genåbningsplanen samt et færdigudviklet dansk coronapas kan vi se frem til et åbent Europa allerede fra udgangen af juni, og derfor oplever rejse- og charterbureauer lige nu stor travlhed.

Jan Hessellund, direktør, Billund Lufthavn


Annonce
Navne For abonnenter

Lokalredaktøren anbefaler: Disse inspirerende mennesker bør du læse om

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Mor tog drastisk beslutning for at passe på sin stille søn: - Jeg  kommer til at skulle kæmpe for ham resten af skolegangen

Tønder For abonnenter

Michelle og Bo flyttede til Tønder for at få mere ro efter en turbulent tid med deres alvorligt syge datter: - Det er det bedste, vi har gjort længe

Vejen

Ungt nybyggerpar: Rødding har det hele

Varde For abonnenter

Oswald er den manglende brik: Han giver ro, tryghed og snevejr

Sydjylland For abonnenter

Speciallærer sagde stop: Elever kastede med knive, borede blyant i Lises hånd og rev hårtotter ud af hendes hovedbund

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Billund

23-årige Mathias har optimeret sine vaner og soverutiner: - Jeg kan mere som selvstændig, når jeg har det godt

Esbjerg For abonnenter

Nyt specialteam på sygehuset: Den mest smertefulde sygdom behandles i Esbjerg

Navne

Den sorte skønhed fangede Heidi og Jørgen

Varde For abonnenter

26 år gammel flyttede Nadia i eget hus - alene men med hund

Esbjerg For abonnenter

Efter et liv med tandpasta på væggene og dybe depressioner skulle Kristina vente fire måneder på hjælp: - Når jeg endelig har besluttet mig, så vil man også bare gerne have hjælpen

Haderslev

Kræn laver musik med udspring i sin diagnose: Det er som terapi for mig

Annonce