Annonce
Sønderborg

Fynshav: Unge skal prøve kræfter med at opbygge et fiktivt samfund

Efterskolen Epos og Sønderborg Rollespilsklub inviterer til rollespil i Fynshav. PR-foto
Efterskolen Epos og Sønderborg Rollespilsklub inviterer til rollespil i Fynshav.

Fynshav: I weekenden inviterer Efterskolen Epos og Sønderborg Rollespilsklub til et stort rollespil ved navn Nybyggerne. Omkring 60 børn, unge og voksne fra hele landet deltager i spillet, som finder sted på rollespilsefterskolen i Fynshav.

Spillet foregår i et magisk middelalderunivers, og deltagerne skal agere nybyggere, som for nylig har bosat sig på en øde ø for at grundlægge et nyt samfund.

Annonce
Nybyggerne er et rollespil, som handler om intriger, politik og mødet med det ukendte, lyder det på Epos's hjemmeside. PR-foto

Flere rollespil

- Det er sjov og eventyr. Men det er også træning i samarbejde. Rollespillerne skal forsøge at blive enige om, hvilke love og regler, der skal gælde i deres nye samfund, og hvordan det skal ledes, fortæller Mathias Granum, som er forstander for Efterskolen Epos, og spilleder for Nybyggerne, i en pressemeddelelse.

Hvis man ønsker at spille rollespil i Sønderborg, så afholder Sønderborg Rollespilsklub spil hver tredje lørdag i Sønderskoven, og Efterskolen Epos afholder camps for unge i efterårsferien og vinterferien.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Danmark

I Nordjylland har de flyttet et fyrtårn: Men det er ikke første gang, en fantastisk flytning vækker opsigt

Annonce