Annonce
forside

Fynsk hold besøger Bankparken

Med over 1000 tilskuere blev der onsdag aften i pokalkampen mod AGF sat publikumsrekord i Bankparken i Tønder. Helt så mange fans forventes ikke på lægterne og tribunerne, når fynske Dalum lægger vejen forbi lørdag. Arkivfoto: Ludvig Dittmann

Lørdag tager FC Sydvest 05 Tønder imod det fynske hold Dalum IF. Dalum indtager lige nu femtepladsen i 2. division, mens de sort/hvide fra FC Sydvest fortsat ligger under stregen.

Tønder: Efter pokalfesten onsdag aften med over 1000 tilskuere og et hæderligt nederlag til ligaholdet AGF i Bankparken, bliver det hverdag og dermed fortsat pointjagt for fodboldspillerne fra FC Sydvest.

Sidste lørdag hentede de et point på udebane mod Odder GIF, men det ene point var ikke nok til at komme op i den bedre halvdel af tabellen.

Lørdag gælder det så hjemmekampen mod Dalum, der har spillet sig frem på femtepladsen. Det er et hold i fin form, som FC Sydvest skal op imod.

- Jeg ser Dalum som en stærk modstander. De har fået en del point skrabet sammen, og på grund af det kan vi jo se, at de godt kan spille fodbold derovre, siger Sydvest-cheftræner Hans Henrik Andreasen.

Pokalkampen var efterårets højdepunkt, og træneren håber, at euforien fra onsdag aften kan tages med ind på banen lørdag eftermiddag.

- Vi får vores sag for, og skal ud og levere en lige så god indsats, som mod vi gjorde mod AGF, siger Hans Henrik Andreasen.

Annonce

Over stregen

FC Sydvest er efter en beskeden sæsonoptakt kommet ind i en god stime. Tre point hjemme i Bankparken skal ind på kontoen, hvis ambitionen om at nå oprykningsspillet til 1. division skal forblive inden for rækkevidde.

- Jeg tror, vi får de tre point med hjem, og jeg synes også drengene har fortjent, at vi hiver en hjemmebanesejr hjem, siger Hans Henrik Andreasen.

Kampen bliver spillet klokken 15 på Bankparken i Tønder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Danmark

Kan have været fatalt for seks mennesker: 44 hoftepatienter har fået infektion på OUH

Danmark

Hudsygdom kan være skyld patienters infektioner: Nu er kirurgens allergi blevet fastslået

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];