Annonce
Kolding

Fynsk milliardær vil bygge flere kontorhuse i Kolding

Den fynske oliemilliardær Torben Østergaard-Nielsen har planer om at opføre flere kontorhuse i Design City i samarbejde med Bjert Invest. - Det har været en fornøjelse at følge byggeriet af finanshuset, som klart er en videreudvikling af Design City. Byggeriet bliver afleveret til tiden, til aftalt pris og i høj kvalitet. Det kendetegner et vellykket projekt, som det vi her har gennemført sammen med Bjert Invest, siger Torben Østergaard-Nielsen.

Onsdag blev kontorhuset på ni etager i Design City indviet. Det første i rækken som oliemilliardær Torben Østergaard-Nielsen vil opføre i samarbejde med Bjert Invest.

Kolding: I runde tal er der "kun" bygget på en tredjedel af Design City. Så der er plads til mange flere kontorhuse, der kan blive nabo til retsbygningen, Nordea, ungdomsboliger og nu altså kontorhuset i ni etager.

- Vi har jo stiftet det her selskab, Kolding Åpark, sammen med Bjert Invest, hvor vi ejer 80 procent, og de ejer 20 procent. Nu vil vi sammen udvikle de sidste matrikler på området. Det er i hvert fald ambitionen. Og der er jo fortsat mange muligheder. Der skal forhåbentligt bygges nogle flere huse, siger Torben Østergaard-Nielsen.

I september 2017 anslog Berlingske Business, at oliemilliardæren havde en formue på lidt over fem milliarder kroner. Forretningsmanden har opbygget sin formue inden for shipping og rederivirksomhed samt som verdens andenstørste leverandør af skibsbrændstof.

Annonce

Meget fortrøstningsfulde

- Der er jo allerede en plan for, hvor meget og hvor højt, der kan bygges. Det er så den plan, vi vil eksekvere i samarbejde med Bjert Invest, hvis vi kan finde nogle, der vil bo i området. Men der er vi altså meget fortrøstningsfulde. Det er jo så oplagt. Kig bare ud ad vinduet: Der er banker. Der er uddannelsesinstitutioner. Der er flere kontorhuse. Området lever, siger Torben Østergaard-Nielsen.

Samarbejdet mellem Bjert Invest opstod inden Arne Hougaard, der stod bag Bjert Invest, døde. Men samarbejdet fortsætter altså ufortrødent.

- Vi ser store muligheder i Kolding. Vi har godt nok base i Middelfart, men Trekantområdet har altid været et interessant sted for os og derunder også Kolding. Vi har tit blikket rettet mod Trekantområdet i stedet for Odense. Vores shippingselskab har jo også kontor i Fredericia. Vi har også købt it-virksomheden Mindzet i Kolding for et par år siden, så Kolding er ikke fremmed for os, siger Torben Østergaard-Nielsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om flystøj: Det kan staten ikke være bekendt

Det er en urimelig behandling, mange af naboerne til de kommende F-35 kampfly i Skrydstrup har udsigt til at få. Fredag præsenterede et bredt politisk flertal en aftale, som vil koste skatteyderne 250 millioner kroner i forskellige former for kompensationer til de støjramte naboer. Det er i sig selv mange penge, men det er dog kun godt en procent af det beløb, som staten bruger på selve købet af de 27 nye fly. Når man køber fly for 20 milliarder kroner, skal man også være parat til at betale en anstændig pris for at undgå, at naboer kommer i økonomisk klemme, fordi deres boliger vil falde i værdi. Man kan af gode grunde ikke på forhånd vide, hvad det værditab bliver, og derfor kan der ikke på nuværende tidspunkt afsættes et fast beløb. Men det gør det politiske flertal i en aftale, der ud over at være for nærig også er alt for firkantet. Staten vil tilbyde 117 boligejere tættest på flyvestationen, der bor i en såkaldt rød zone, at de kan få opkøbt deres ejendom. Til gengæld er der cirka 1500 beboere i en såkaldt gul zone lidt længere væk, som kun vil blive tilbudt en støjsikring til 70.000 kroner. Forsvarsminister Trine Bramsen (S) forsvarer sig med, at der ikke er juridisk grundlag for at udbetale erstatning for det værditab, der måske vil blive på grund af den forøgede flystøj. Men så må det politiske flertal træde i karakter som lovgivere og sørge for, at dette juridiske grundlag bliver skabt. Det må selvfølgelig ikke blive et tag selv-bord for husejere, der bare vil kunne påstå, at de har fået et kæmpe værditab og derfor skal have en erstatning. Det skal være en uvildig instans, som konkret skal vurdere, om ejendommene i området kommer til at tabe mere i værdi, end de måske ellers ville have gjort, hvis der ikke var købt nye kampfly. Det vil betyde, at staten ikke på forhånd kan vide, hvad udgiften til at dække naboernes tab bliver. Men det er en regning, alle skatteydere må være parat til at betale.

Danmark

Endelig plan for millionerstatning er landet: Støjramte F-35-naboer kan få 70.000 kroner i hånden

Annonce