Annonce
Kolding

Fynslund gør klar til LAN-party

Der blev spillet masser af computerspil i alle afskygninger, da Fynslund Boldklub i begyndelsen af februar sidste år holdt sit første LAN-party nogensinde. I den kommende weekend er det andet LAN-party på vej i Fynslund-området. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
For andet år i træk inviterer Fynslund Boldklub børn, unge og voksne til LAN-party.

Fynslund: Fra på fredag den 23. januar sidst på dagen og frem til søndag formiddag kommer tiden til at stå i computerspillets tegn for mange børn og unge i Fynslundområdet.

For andet år i træk arrangerer Fynslund Boldklub nemlig LAN-party i Fynslundhallen for alle, der er vilde med at spille computer. Ved et LAN-party mødes deltagerne for at spille computerspil sammen i flere døgn uden at gå op i, om det er dag eller nat.

I år er en lille smule færre deltagere meldt til LAN-partyet end sidste år. Omkring 50 børn, unge og også nogle esports-glade voksne har meldt deres ankomst og har betalt 150 kroner hver for at deltage i løjerne, der begynder fredag klokken 17 og varer indtil søndag formiddag.

Jacki Ludvigsen er med til at arrangere LAN-partyet i Fynslundhallen, og han blev involveret forrige år, da man i Fynslund Boldklub så småt begyndte at arbejde med planer om at etablere en esports-afdeling.

Annonce
Sidste år fik vi meget feedback om, at det havde været noget af det hyggeligste, og at der havde været meget sjæl. Stemningen var fantastisk der

Jacki Ludvigsen

Hyggelig stemning

Han fortæller, at man har mod på endnu en omgang LAN-party, da sidste års deltagere var meget positive overfor arrangementet.

- Sidste år fik vi meget feedback om, at det havde været noget af det hyggeligste, og at der havde været meget sjæl. Stemningen var fantastisk der, og det hele foregik på det niveau, som LAN engang var - hvor en flok unge sad i en garage eller lignende og spillede computerspil med hinanden, fortæller Jacki Ludvigsen.

Han forklarer, at stemningen også fik et nøk opad af, at der ikke var store pengepræmier på spil, ligesom folk kom for bare at hygge sig.

Jacki Ludvigsen fortæller, at der hovedsageligt bliver spillet computerspil under LAN-partyet, men nogle benytter også lejligheden til at se film, og ligesom sidste år bliver der også i år mulighed for at røre sig undervejs i computerspilsweekenden.

I den ene ende af hallen bliver der indrettet et område, hvor man frit kan boltre sig med Nerf-guns, der skyder med skumgummikugler. Her bliver det op til weekendens gæster at bygge en bane op af forskellige af idrætshallens remedier.

- Når man har siddet i 12 timer, er det rart at kunne op og løbe lidt omkring, siger Jacki Ludvigsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce