x
Annonce
Erhverv

Fyret bankdirektør fik gyldent håndtryk på ti millioner

Afskeden med bankdirektør Jan Svarre i efteråret 2019 gav Sydbank en ekstraudgift på ti millioner kroner. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Sydbank betalte bankdirektør Jan Svarre ti millioner kroner, da han blev fyret sidste år. Det viser Sydbanks årsrapport.

Sag: Den bratte afsked med bankdirektør og direktionsmedlem Jan Svarre sidste efterår kostede Sydbank ti millioner kroner til løn i fratrædelsesperioden.

Det fremgår af bankens årsrapport, der beretter om en samlet stigning til aflønning af direktionen fra 16 millioner kroner i 2018 til 26 i 2019. Stigningen kan således forklares med Jan Svarres afgang. Ifølge årsrapporten er der udgiftsført ti millioner kroner til løn i fratrædelsesperioden. Det skal lægges oveni den faste løn på 4,4 millioner for de knap ti måneders arbejde, da Jan Svarre blev fritstillet den 25. oktober.

Den nye bestyrelsesformand, Lars Mikkelgaard-Jensen, begrundede dengang fyringen med, at der var brug for en anden profil til de organisationsændringer, som var på vej i form af mere ansvar og beslutningskraft ud decentralt til filialerne.

- Når vi skal i en anden retning, så skal vi have en anden profil. Den nye skal ind og fokusere med friske øjne på, hvordan vi kan organisere os mere decentralt, sagde Lars Mikkelgaard-Jensen, der tilføjede, at fyringen ikke skyldtes utilfredshed med Jan Svarres indsats og resultater.

Årsrapporten for 2019 viser, at topchef Karen Frøsig fik 6,9 millioner i fast løn, hvilket er en stigning på 100.000 kroner sammenlignet med året før. Bankdirektør Bjarne Larsen fik 5,1 millioner i fast løn i 2019, hvilket også var en stigning på 100.000 i forhold til året før. Derudover fik Jørn Adam Møller, som trådte ind i slutningen af oktober, 0,5 millioner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Farvel til Tønder Festival, Vorbasse Marked, genforeningsfest, ringridning og alle de andre

Tønder

Tønder Festival 2020 er aflyst

Danmark

Live efter statsministerens pressemøde: Få overblikket over planerne her

Annonce