Annonce
Kolding

Fyret træner i Kolding IF bliver ny træner for byens bedste kvinder: Det er et skridt opad

Anders Jensen blev fyret som cheftræner for byens bedste herrefodboldhold Kolding IF for en måned siden.  Efter nytår står han i spidsen for byens bedste kvindefodboldhold KoldingQ. Arkivfoto: Søren Gylling
Der var flere tilbud på herresiden, men Anders Jensen har i stedet valgt jobbet som ny cheftræner for kvindefodboldholdet KoldingQ. - Det vigtigste for mit valg har været, at jeg kunne udvikle mig som fodboldtræner, siger Anders Jensen.

Kolding: Lidt mere end en måned efter at Anders Jensen blev fyret som cheftræner i Kolding IF, har træneren fundet et nyt trænersæde. Denne gang bliver det på fuldtid, når han sætter sig i stolen som cheftræner i KoldingQ, der har ambitioner om at spille med i toppen af dansk kvindefodbold.

- Når jeg vælger KoldingQ, så er det et tilvalg. Der var alternativer, jeg havde blandt andet mulighed for at overtage et 2. divisionshold, men det takkede jeg nej tak til. Der var nogle andre ting, der trak, siger Anders Jensen, der stod i spidsen for Kolding IF fra foråret 2016 til fyringen i november, hvor han forlod oprykkerne på en fjerdeplads i landets næstbedste række NordicBet Ligaen.

- Det vigtigste for mit valg har været, at jeg kunne udvikle mig som fodboldtræner. Det har været det allervigtigste, og det projekt som KoldingQ har præsenteret for mig, synes jeg, lyder meget spændende. De kan tilbyde mig fuldtid. Det synes jeg, var mit næste skridt som træner, så jeg kan få lov til at fordybe mig 100 procent i fodbold. I den sammenhæng er det ikke så vigtigt, om det er kvinder eller mænd, siger Anders Jensen, der overtager posten efter cheftræner Peter Pedersen.

Spillet er noget andet, end det jeg kommer fra på herresiden. Men det handler om at putte bolden i kassen.

Anders Jensen, ny cheftræner for KoldingQ

Et skridt opad

Den nye træner starter op på træningsbanerne på det nye anlæg i Bramdrupdam i midten af januar, men tiltræder først officielt den 1. februar. Han forlader nu sit deltidsjob på Fredericia Realskole, hvor han har været ansat i knap 14 år. Det betyder samtidig, at han skal til at se betydeligt mere kvindefodbold.

- Mit kendskab til kvindefodbold på topplan i Danmark er ikke så vanvittigt stort. Men jeg hæfter mig selvfølgelig ved, at der er nogle ambitioner om, at KoldingQ skal komme helt op i toppen. Der er nogle folk bagved, der er klar til at sætte handling bag deres ord, siger Anders Jensen.

Hvordan har du det med at sammenligne kvinde- og herrefodbold?

- Jeg synes ikke, man skal sammenligne. Det gør du ikke i badminton eller svømning. Spillet er noget andet, end det jeg kommer fra på herresiden. Men det handler om at putte bolden i kassen. Der er en forskel, og det er en udfordring, jeg glæder mig til at gå i gang med, siger Anders Jensen.

Er det et skridt op eller ned af karrierestigen det her?

- Jeg ser det som et skridt op. Men jeg er ikke så meget for at sammenligne herre- og kvindefodbold. Jeg kan bare konstatere, at jeg får mulighed for at koncentrere mig 100 procent om fodbold og blive den bedste version af mig selv. For mig er det her et skridt opad, siger Anders Jensen.

Annonce

Han kan gøre en forskel

Formanden for KoldingQ, Niels Sterndorff, er også glad for, at klubben lørdag kunne præsentere den nye træner ved den officielle indvielse af det nye fodboldanlæg i Bramdrupdam.

- Jeg synes, det er et scoop, at vi har fået Anders Jensen. Vi har vundet bronze flere gange, og på ungdomssiden gør vi det rigtig godt og har flere danmarksmesterskaber. Men vi vil gerne bide skeer med klubberne, der er med i toppen af dansk kvindefodbold, og her kan Anders gøre en forskel, siger Niels Sterndorff, der har store forventninger til den nye cheftræner

- Han har vist, at har en fantastisk mandskabspleje og kan få et hold til at arbejde som et team. Det er jo et fantastisk stykke arbejde, han har gjort i Kolding IF, og jeg er overbevist om, at han kan tage en masse med i det nye job, siger Niels Sterndorff.

For lidt mere end en måned siden blev Anders Jensen (tv) fyret fra Kolding IF, selvom oprykkerne ligger på en fjerdeplads i NordicBet Ligaen. Lørdag blev Anders Jensen præsenteret som ny cheftræner for KoldingQ af formanden for KoldingQ, Niels Sterndorff. Foto: KoldingQ
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce