Annonce
Kolding

Fyring af forgænger skræmmer ikke: 23 vil være ny skolechef i Kolding

Går alt efter planen kan Michael Petterson, børne-, uddannelses- og arbejdsmarkeds i Kolding Kommune, præsentere kommunens nye skolechef i slutningen af juni. Der har netop været ansøgningsfrist til jobbet, og samtalerne skal nu finde sted. Arkivfoto: Maria Tuxen Hedegaard
I de kommende uger regner børne-, uddannelses-, og arbejdsmarkedsdirektøren i Kolding Kommune med, at man kan ansætte en ny skolechef, der skal afløse den tidligere skolechef, der blev fyret i begyndelsen af april.

Kolding: Da ansøgningsfristen til jobbet som ny skolechef i Kolding Kommune udløb forleden, var der dumpet 23 ansøgninger ind i mailboksen hos kommunen og konsulentfirmaet Muusmann, der bistår kommunen i forbindelse med ansættelsen.

Det antal ansøgninger viser, at jobbet som skolechef i Kolding er attraktivt, mener kommunens børne-, uddannelses- og arbejdsmarkedsdirektør Michael Petterson.

- Jeg er ikke i tvivl om, at det er et attraktivt job. Kolding er en vækstkommune, en studieby og er en attraktiv by, og vi har et dygtigt skolevæsen, siger direktøren.

Han erkender, at området er økonomisk udfordret, men peger på, at det er de fleste af landets kommuner.

Petterson håber at kunne præsentere den kommende skolechef i slutningen af juni, og at vedkommende kan starte i jobbet til august.

Den nye chef for skoleområdet kommer til at afløse Lars Svenson, der blev fyret efter godt to år på posten i begyndelsen af april. Siden da har den hidtidige børnechef i kommunen, Merete Lund Westergaard, været konstitueret som skolechef.

Annonce

Ændringer i organisationen

  • Fra 1. august i år indføres en række organisationsændringer i børne-, uddannelses- og arbejdsmarkedsforvaltningen. De betyder bl.a., at skolechefen får et mindre ansvarsområde.
  • Uddannelsesvejledningen af unge (UU-vejledningen), ungdomsskolen, CSV (Center for Specialundervisning af voksne), PPR (pædagogisk psykologisk rådgivning) og pædagogisk center hører fra august ikke længere under skolechefen.
  • UU-vejledningen, CSV og ungdomsskolen lægges ind under et ungeområde, som også omfatter beskæftigelsesindsatsen overfor unge og økonomisk rådgivning. Chefen for dette bliver Søren Bork Hansen.
  • PPR og pædagogisk Center lægges sammen i en tværgående enhed for læring, der refererer til sekretariatschef Ulla Lykke Rasmussen.

Brugte for mange penge

Fyringen af den tidligere skolechef fulgte i kølvandet på fyringen af børne- og uddannelsesdirektør Helle Thiele. Fyringen af skolechefen skete, efter at der var afsløret et millionstort overforbrug på centrale konti på skoleområdet. Disse konti blev styret af skolechefen.

Flere politikere kritiserede desuden, at ledelsen på skoleområdet havde sat en stribe milliondyre nye initiativer i søen uden hverken at informere eller spørge politikerne i børne- og uddannelsesudvalget.

Dertil kommer, at der var flere politisk vedtagne besparelser, der ikke var ført ud i livet af den øverste ledelse i børne- og uddannelsesforvaltningen.

- Man har sprunget det politiske led over. Man kan sige, at man har glemt sin bestyrelse og har ikke medinddraget den i processen. Desuden har der været beslutninger, der har været politisk vedtaget, som ikke er blevet udført, sagde Jørn Pedersen efter fyringen af skolechefen.

Siden fyringen har man lagt børne- og uddannelsesområdet sammen med arbejdsmarkeds- og integrationsområdet til en fælles forvaltning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Nu spidser det til i sag om tyske huskøbere i Danmark: Styrelse kan sende minister i samråd

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Sport

Forstå hvorfor verden græder: - Vi har mistet en rockstjerne i Kobe Bryant

Annonce