Annonce
Billund

Fyring sat i bero: Voldsramt lærer kan fortsætte på BillundSkolen

Et voldeligt overfald i arbejdstiden var årsag til, at Else Marie Jørgensen blev sygemeldt fra sit job som lærer. På grund af sygemeldingen blev hun for en måned siden varslet afskedigelse af Billund Kommune, men nu er fyringen sat i bero. Arkivfoto: Chresten Bergh
For en måned siden blev Else Marie Jørgensen varslet afskedigelse af Billund Kommune. Den afgørelse er nu sat i bero, efter der er indgået en aftale mellem Else Marie Jørgensen, hendes fagforening og kommunen.

Billund: Smilet er vendt tilbage hos Else Marie Jørgensen. Den 57-årige lærer på BillundSkolen blev for en måned siden ellers varslet afskedigelse af Billund Kommune på grund af for meget sygefravær, men den afgørelse er nu ændret.

- Fyringen er stillet i bero, men jeg må ikke udtale mig om det, der ligger til grundlag for aftalen, siger Else Marie Jørgensen.

Baggrunden for Else Marie Jørgensens omfattende sygefravær er, at hun i april 2018 blev udsat for et overfald fra en forælder til en af sine elever. Overfaldet resulterede i 40 dages fængsel for forælderen, og sagen har efterfølgende forfulgt Else Marie Jørgensen i en grad, så det i flere omgange har været nødvendigt for hende at sygemelde sig. Fraværet var årsagen til, at hun for en måned siden blev varslet afskedigelse.

Annonce

Sagen kort

I april 2018 blev Else Marie Jørgensen, mens hun sad i forberedelseslokalet på BillundSkolen, opsøgt af en forælder til en elev i 2. klasse. Forælderen var meget utilfreds med Else Marie Jørgensens håndtering af en konflikt mellem nogle børn på legepladsen tidligere samme dag. Forælderen truede Else Marie Jørgensen på livet og forulempede hende fysisk

.

Sagen førte til, at Else Marie Jørgensen i flere omgange var sygemeldt. Overfaldsmanden meldte sine børn ud af skolen, men da hun tidligere på foråret lod sit yngste barn indskrive i førskolen på BillundSkolen, begyndte vedkommende atter at have sin gang på skolen. Derfor måtte Else Marie Jørgensen en kort overgang hjemsendes, da skolen ikke kunne garantere for hendes sikkerhed.

Den megen fravær førte til, at Billund Kommune for en måned siden varslede Else Marie Jørgensen afskedigelse. Det er denne afgørelse, der nu er sat i bero.

Årsagen er fortrolig

Billund Kommune bekræfter, at Else Marie Jørgensen alligevel ikke kan se frem til en fyring på den anden side af sommerferien.

- Der er kommet nye oplysninger frem, som gør, at der er lavet en aftale mellem Danmarks Lærerforening, Else Marie Jørgensen og Billund Kommune om, at afskedigelsen sættes i bero, siger borgmester Ib Kristensen (V), som dog ikke kan komme nærmere ind på årsagen til, at beslutningen nu er ændret.

- Når man laver den slags sager, ligger der nogle fortrolighedserklæringer. Derfor kan jeg ikke sige andet, end at afskedigelsen er sat i bero, siger borgmesteren.

Personalepolitik ses efter

Politikerne i økonomiudvalget har besluttet, at kommunens personalepolitik skal ses efter i sømmene for at se, om der er forhold, der skal ændres. Det glæder Else Marie Jørgensen, at kommunen vil tage det skridt.

- Jeg er rigtig glad for at høre, at der er en politik på vej for alle offentligt ansatte, som handler om en bedre beskyttelse i tilfælde af vold på arbejdspladsen, siger Else Marie Jørgensen, som håber, at andre, der måtte komme i samme situation som hende, i fremtiden vil være bedre beskyttet.

Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce