Annonce
Esbjerg

Fyring udløser voldsom ballade på varmestuen: Smækker døren i for byens hjemløse

Tirsdag formiddag plastrede flere af Esbjergs hjemløse og udsatte vinduerne på varmestuen til med skilte, der meget klart fortæller deres holdning til fyringen af Susanne Nielsen. Tirsdag morgen var varmestuen lukket til stor overraskelse for flere brugere. Foto: Mark Michael Hede
Afdelingslederen på Kirkens Korshærs Varmestue i Esbjerg blev for nyligt fyret efter 18 år på stedet. Det har skabt uro blandt varmestuens brugere og frivillige, der er stærkt utilfredse med ledelsens beslutning. De voldsomme reaktioner på fyringen har nu fået Kirkens Korshær til at sommerlukke varmestuen to uger før tid.
Annonce

ESBJERG: Det har skabt ballade på Kirkens Korshærs Varmestue, at afdelingsleder Susanne Nielsen, der har været ansat i 18 år, for ganske nyligt blev fyret fra sit job.

Ved et orienteringsmøde på varmestuen torsdag den 25. juni, hvor ledelsen fortalte både frivillige og brugere om beslutningen, blev stemningen så ophedet, at man måtte afbryde mødet allerede efter ganske kort tid.

Og det er netop bekymring for yderligere reaktioner, der har fået Kirkens Korshær til at sommerlukke varmestuen to uger før planlagt. Det fortæller regionschef for Kirkens Korshær i Region Syd, Britt Gaarn-Larsen.

- I torsdags var der flere brugere, der både var aggressive, ophidsede og nærmest truende. Og vores bemanding er ikke særlig stor i disse tider. Så hvis stemningen skulle eskalere, er jeg bekymret for, at vi ikke ville kunne håndtere det. Det er vigtigt, at personalet kan stå distancen, så der kan skabes ordentlige betingelser for brugerne. Og det mener jeg ikke, at man ville kunne nu, siger Britt Gaarn-Larsen, der ikke vil udtale sig om detaljerne om fyringen af Susanne Nielsen.

- Det er ingen hemmelighed, at coronakrisen har forringet vores økonomi markant, og selv om vi har fået del i hjælpepakkerne, skal vi spare. Og det er det, der ligger til grund for beslutningen, siger hun.

Annonce

At sparke til nogen, der ligger ned

Pia Madsen er en af dem, der er rystet over fyringen af afdelingsleder Susanne Nielsen. Hun har som frivillig i Kirkens Korshær arbejdet tæt sammen med Susanne Nielsen i mere end fem år, og derfor var hun også mødt op, da næsten 50 brugere tirsdag formiddag demonstrerede ved varmestuen i Exnersgade.

Pia Madsen har i flere år arbejdet som frivilligt på varmestuen i Esbjerg. Hun har svært ved at se stedet fungere uden Susanne, som hun beskriver som uvurderlig for varmestuen. Foto: Mark Michael Hede

- Hun er ikke bare leder på varmestuen. Hun er limen, der binder den sammen. Hun har reddet liv og bragt folk på rette vej. Og derfor tror jeg også, at det er naturligt, at der kommer en reaktion. Det efterlader brugerne i kaos og uden det ståsted og den tryghed, som de fandt hos hende, siger Pia Madsen, der også har svært ved at forstå beslutningen om også at lukke varmestuen.

- Det er som at sparke til folk, der ligger ned. Hvor skal de nu gå hen? Hvor skal de finde mad og varme? Brugerne har vist deres følelser, det er jo deres liv, det handler om. Men jeg nægter at tro på, at situationen på varmestuen ville blive farlig. Det virker som en dårlig undskyldning, siger hun og slår fast, at hun har svært ved at se sig selv vende tilbage på varmestuen som frivillig.


”Sanne” er ikke bare leder på varmestuen. Hun er limen, der binder den sammen. Hun har reddet liv og bragt folk på rette vej. Og derfor tror jeg også, at det er naturligt, at der kommer en reaktion. Det efterlader brugerne i kaos og uden det ståsted og den tryghed, som de fandt hos hende

Pia Madsen, tidligere frivillig på varmestuen


-  Ikke med den ledelse, de udøver nu. Det kan jeg ikke stå inde for.

Annonce

KK: Måske svigter vi

Selv om fyringen og beslutningen om efterfølgende at lukke varmestuen har givet stærke reaktioner og sendt flere brugere på gaden, så holder ledelsen i Kirkens Korshær fast i beslutningen.

- Jeg bliver da ked af, at så mange reagerer så kraftigt på det her. Og det er problematisk, at der ikke er andre steder at gå hen. Så man kan da godt føle, at vi svigter dem. Men det er den rigtige beslutning, der er blevet truffet, siger Britt Gaarn-Larsen, regionschef for Kirkens Korshær i Region Syd.

Avisen ville gerne have haft svar fra Kirkens Korshær på, hvorfor man har fyret Susanne Nielsen, samt hvorfor man ikke har forsøgt at kommunikere yderligere med brugerne, før man lukkede varmestuen. Dette har Kirkens Korshær ikke ønsket at svare på. Avisen har desuden talt med Susanne Nielsen, der ikke kan udtale sig i sagen.

Om ballade på varmestuen

- For nyligt blev Susanne Nielsen fyret fra sit job som afdelingsleder på Kirkens Korshærs Varmestue.

- Her har hun været ansat i mere end 18 år.

- Det har skabt uro blandt varmestuens brugere, der er imod beslutningen.

- Torsdag den 25. juni blev der afholdt et informationsmøde, hvor brugere og frivillige blev orienteret om fyringen.

- Mødet måtte stoppes efter ganske kort tid, da stemningen ifølge ledelsen i Kirkens Korshær blev for urolig.

- Tirsdag formiddag afholdt op imod 50 socialt udsatte, hjemløse og frivillige på varmestuen demonstration ved varmestuen.

- Mandag eftermiddag blev det af ledelsen besluttet at varmestuen holder lukket de kommende fire uger.

- Det er to uger mere end de to uger, som varmestuen efter planen skulle have holdt sommerlukket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Advokatundersøgelse uddeler kraftige tæv til tidligere VUC Syd-ledelse: Dårlig ledelse, inhabilitet og dokumentsjusk

Annonce