Annonce
Vejen

Fyringer kan være på vej: Nye restriktioner presser eventfirma i knæ

Indehaver Jakob Pedersen foran Assersbølgård, som han købte i 2019. Arkivfoto: Søren Dippel
Der bliver taget af reserverne på Assersbølgård, men også de er ved at være brugt. Indehaver Jakob Pedersen frygter, at han nu er nødt til at fyre personale.
Annonce

Lindknud: Aflysninger på stribe og ingen bookinger i sigte. Det er de barske realiteter for eventstedet Assersbølgård ved Lindknud, efter en ny række coronarestriktioner blev meddelt fredag.

- Mailindbakken var i morges fyldt med aflysninger. Julefrokoster og andre arrangementer. Hver gang telefonen ringer, er det en aflysning. Vi skulle have været ud med noget på fredag, men de har også lige ringet og aflyst. Der kommer ingenting ind. Det næste arrangement i kalenderen er i marts, siger Jakob Pedersen, der siden 2019 har været indehaver af stedet, der både afholder arrangementer i huset og udlejer for eksempel store telte og hoppeborge.

Indtil videre har han været i stand til at holde på stedets fem ansatte. Nu er han dog bange for, at det ikke længere kan gå.

- Jeg tror næsten ikke, at der er andet for. Jeg skal lige tænke mig om, men så bliver jeg jo nok nødt til fyre nogle, siger han og tilføjer, at personalet er bekendt med, hvordan det står til.

Annonce

Mangler millioner

Jakob Pedersen har endnu ikke overblik over, hvor mange penge han står til at miste i omsætning på de seneste aflysninger. Han ved dog, at han i september havde aflysninger for over en halv millioner kroner, mens der i udlejningsdelen af firmaet nu mangler 3,2 millioner kroner i omsætning.

Assersbølgård er et eventsted, der med overnatningsmuligheder og store møde- og festlokaler lægger hus til alt fra konferencer og firmafester til polterabender og barnedåbe. Arkivfoto: Martin Ravn

- Det er da ikke særligt behageligt. Man får da lidt ondt i maven af det her. Også bare af at tænke på, hvor længe det her strækker sig. Folk tør heller ikke booke et nyt arrangement. Der er jo ingen, der tør lægge sig fast på et tidspunkt for en ny fest, og det gør da lige så ondt, som alle de, der aflyser nu, siger han.


Der kommer ingenting ind. Det næste arrangement i kalenderen er i marts.


Ifølge Jakob Pedersen er stedet dog ikke truet på sin eksistens endnu, og banken har indtil videre støttet ham.

- Vi skal nok klare den. Vi kan tage af reserverne. Men det går da også hurtigt med at få brugt dem, siger han.

Annonce

Alternativ indtjening

Som en alternativ indtjeningskilde tilbyder Assersbølgård takeaway af helstegt pattegris. Jakob Pedersen vil desuden gå i tænkeboks for at finde ud af, hvordan der ellers skal komme flere penge i kassen.

- Det er klart, vi prøver at finde ud af, hvad vi kan lave af andre ting. Og hvem ved, måske der kan komme så godt gang i den, at vi kan beholde hele personalet. Det håber jeg da, siger han og tilføjer, at det ellers vil kræve, at politikerne får øjnene op for, hvor presset eventbranchen er og sender målrettet hjælp den vej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

DBU-formand genvalgt

Annonce