Annonce
Sønderborg

Fyrværkeri og ungfest hittede til Ringriderfesten 2019

Ringriderformand Jes Andersen flankeret af to ryttere under fredagens optog. Formanden er godt tilfreds besøgstallet på pladsen til årets ringriderfest. Foto: Claus Thorsted
Fredag og mandag fik ringriderfesten væsentligt flere besøgende end sidste års ringriderfest. Lørdag og søndag var på niveau med sidste års fest.

Sønderborg: Mandag nats festfyrværkeri over byen markerede slutningen på Ringriderfesten i Sønderborg 2019. De fire festdage har i alt trukket syv procent flere mennesker til end i 2018.

- Det er en rigtig fin fremgang. Vi har jo været begunstiget med rigtig godt ringridervejr. Det har ikke været strandvejr, men det har heller ikke været dårligt, så folk har søgt mod aktiviteterne på pladsen, fortæller formanden for festens hovedkomité, Jes Andersen.

Han peger på, at fredagens arrangement for unge mennesker i pladsens store festtelt, Lansen, har haft en afgørende betydning for besøgstallet.

- Fredagen har været fantastisk god med en stigning på 11 procent i forhold til sidste år. Det er vores samarbejde med Skala FM, der har fået folk til at betale entré til langt ud på natten, siger Jes Andersen.

Stigningen i besøgstal bliver regnet ud på baggrund af entréindtægter. Årets samlede entréindtæger er på 1.312.000 kroner, og det er 341.000 mere end sidste år. Den markante forøgelse i indtæger kan forklares med, at billetprisen blev sat op til 40 kroner i år.

Annonce

Fakta

Antallet af besøgende bliver ikke talt per person ved indgangen. Det bliver udregnet ud fra entréindtægter og er korrigeret for prisforskellen på billetter fra 2018 til 2019.

Fredag: +11% flere besøgende end i 2018.

Lørdag og søndag: Stort set på samme niveau som i 2018.

Mandag: +70% flere besøgende end i 2018 *.

Samlet stigning for alle dage: Ca. +7% i forhold til 2018.

* På grund af afbrændingsforbud var sidste års mandag ikke velbesøgt.

Tilladt fyrværkeri

Udover fredagsløjerne for de unge, så var mandagens fyrværkeri også et arrangement, der fik ikke færre end 70 procent flere til at betale entré til pladsen.

- Den store stigning om mandagen skyldes simpelthen, at vi sidste år ikke fik lov til at affyre fyrværkeriet på grund af afbrændingsforbuddet under den store tørke, forklarer Jes Andersen.

Den sidste festdag var altså knapt så tillokkende sidste år, som den var i år, hvor fyrværkeriet bragede løs klokken 23 om mandagen.

Alt i alt har Ringriderfesten 2019 overrasket formanden positivt.

- Vi var skeptiske over for, om det ville blive en succes i år, fordi vi ligger så sent inde i ferien. Vi var bange for, om folk var taget afsted på ferie. Men dem, vi måtte have tabt til ferien, har vi fået igen på turisme, så vi er rigtig godt tilfredse, siger Jes Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce