Annonce
Trekantområdet

Fyrværkeri udløste stort politiopbud ved asylcenter

Politiet kørte en større aktion i stilling ved asylcentret i Thyregod fredag aften. Vagtchefen oplyser ikke, hvor stort politiopbuddet var. - Men det var stort. Vi var dem, vi skulle være, siger han. Arkivfoto: Kin Haugaard

En 20-årig syrer er anholdt efter affyring af fyrværkeri. Politi og vidner frygtede, at det var skarpe skud.

Thyregod: Affyring af nytårskrudt udløste fredag aften kort før klokken 19 en større politiaktion ved asylcentret i Thyregod.

Vidner hørte et højt knald og så et lysglimt og tilkaldte politiet, fordi de frygtede, at der var tale om skud fra et skarpladt våben.

Under efterforskningen på stedet viste det sig, at det var en 20-årig syrisk mand, som havde affyret nytårskrudtet, og han blev anholdt uden drama. Han var desuden i besiddelse af en peberspray og 50 gram hash.

Den 20-årige har tilbragt natten i arresten, og han sigtes nu for sine lovovertrædelser.

Der er ikke grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør, og han løslades i løbet af formiddagen, oplyser vagtchefen ved Sydøstjyllands Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce