Annonce
Kultur

Gå agooork i Booork: Hør hyldestsangen til den jubilerende Bork Festival

Madam Blå & Pop-Rockerne hylder hjemegnens festival med en sang. PR-billede
Partybandet Madam Blå & Poprockerne har spillet 30 gange på Bork Festival. Nu tiljubler de festivalen med en fødselsdagssang.
Annonce

BORK: ”Åh uh åh, Festival i Booork, åh uh åhåh, vi går helt agooork. ”

Sådan begynder Madam Blå & Poprockerne deres fødselsdagssang til Bork Festival. I år runder egnens største festival 40 år. Hvor andre gæster sandsynligvis tyr til de klassiske jubilæumsgaver som en god æske chokolade eller to flasker rødvin, går partybandet hellere en anden vej.

Det er der nu kommet en hyldestsang ud af.

Bandet har hjemme i Kvong, blot 15 kilometer fra festivalpladsen. De har spillet på festivalpladsen 30 gange fordelt på 15 år, og oven i kommer så koncerterne til festivalens medhjælperfester.

- Vi er blevet sådan lidt et husorkester, siger guitarist Ib Frederiksen.

Han har skrevet tekst og musik til hyldestsangen ”Festival i Bork”, og så synger han også en tungevrider af et vers:

”Fætter Finn fik sig fem friske fadøl. Frække Fie frister festens flotte fyr.”

Faktisk er den tekstbid så tilpas svær, at Ib Frederiksen stadig øver sig, inden bandet onsdag skal spille sangen på festivalen.

Annonce

”Åh, uh, åh”

Ellers har han gjort meget for at gøre sangen til en syng-med-sang. ”Åh, uh, åh” fylder derfor en god portion af de tre minutter og to sekunder. ”Åh, uh, åh” er nemlig nemt at huske, om man så er i et festivaltelt eller på et fodboldstadion, mener han:

- Det kan vi allesammen synge med på, siger Ib Frederiksen.

På den måde håber han at lokke festivaldeltagernes indre sangfugle frem. Og ellers har bandets fem medlemmer nogle tricks i ærmet. Derfor kan vi nok godt forvente, at 5-10 tilskuere bliver hevet op på scenen for at skråle med.

Når bandet ikke hylder Bork Festival, spiller de en kavalkade med hits fra ABBA, Thomas Helmig, Dodo & The Dodos og lignende. Det gør de 60 steder på et år, så når Bork Festival får sangen ”Festival i Bork,” er det også udtryk for, stedet er noget helt specielt for bandet.

- Det bliver en fest på flere måder. Det er en fest at være på scenen, at se dem, der fester til os, og det er så sandelig også en fornøjelse at møde de frivillige, der sørger for alt det praktiske. Vi er utroligt glade for at komme derude, siger Ib Frederiksen.

Hør sangen herunder:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce