Annonce
Esbjerg

Gå i byen: Underground i Esbjerg forgår - Little London opstår

Lars og Carsten Prisfeldt på billedet er sammen med Anders Davidsen de nye ejere bag den engelske pub Little London, som erstatter Underground. Arkivfoto
Brødrene Carsten og Lars Prisfeldt overtager legendariske Underground i kælderen under Hotel Britannia. I august åbner de i stedet en ny klassisk engelsk pub med navnet Little London.

Esbjerg: En af Esbjergs legendariske natklubber, Underground, har haft lukket i de seneste uger, men der er ikke tale om en permanent lukning.

Stedet i kælderen under Hotel Britannia åbner igen i august, og det bliver samtidig afslutningen på det Underground, som esbjergenserne hidtil har kendt. Når dørene igen slås op til kælderlokalerne, bliver det under et nyt navn, nemlig Little London - og et ændret koncept.

Bag omdannelsen af Underground står det i Esbjergs restaurationsmiljø i forvejen kendte brødrepar Carsten og Lars Prisfeldt. De to har i mere end 15 år drevet bar og natklub i Esbjerg, begyndende med sportsbaren Down Under, og i dag ejer Prisfeldt-brødrene Skræddergården og No. 31, ligesom de ejer en afdeling af Skræddergården i Kolding. Med sig har de to brødre Anders Davidsen, som også er i ejerkredsen bag Skræddergården.

Hidtil har Underground været drevet af blandt andet Kristian Prisfeldt, som er fætter til Carsten og Lars Prisfeldt, men eftersom fætteren har ønsket at afhænde stedet, kaster Prisfeldt-brødrene og Anders Davidsen sig nu ud i en omdannelse af stedet. Det indebærer også, at navnet Underground forsvinder.

- Vi havde egentlig besluttet os for at beholde navnet Underground, men i og med at vi er nye ejere, mener vi også, at det er rigtig at forsøge os med en ny retning, som også indebærer et nyt navn. Det er selvfølgelig lidt vemodigt, men vi håber ikke, at vi skuffer folk, siger Carsten Prisfeldt og smiler.

Annonce

Vi havde egentlig besluttet os for at beholde navnet Underground, men i og med at vi er nye ejere, mener vi også, at det er rigtig at forsøge os med en ny retning, som også indebærer et nyt navn. Det er selvfølgelig lidt vemodigt, og vi håber ikke får alt for mange tæsk.

Carsten og Lars Prisfeldt

Klar inden festugen

De nye ejere bevarer stedets særlige miljø og ramme som en klassisk engelsk pub, men den livemusik, som mange forbinder med Underground, forsvinder.

- Vi kommer til at satse mere på de sociale aktiviteter så som pool og dart, som er kernen i en god klassisk engelsk pub, lyder det fra de nye ejere.

Underground har også været kendt som et sted for det mere modne publikum. De nye ejere vil gerne henvende sig et bredere publikum.

- Det vil blive et sted, hvor den hyggelige ramme, som kun en engelsk pub kan danne, vil blive et samlingssted, hvor gode venner og andet godtfolk mødes til en sjov eftermiddag eller en festlig aften, lyder det.

Endnu kender de ikke den præcise åbningsdato, men de satser stærkt på at være klar inden Esbjerg Festuge, som begynder den 9. august.

Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce