Annonce
Esbjerg

Gå i byen: Underground i Esbjerg forgår - Little London opstår

Lars og Carsten Prisfeldt på billedet er sammen med Anders Davidsen de nye ejere bag den engelske pub Little London, som erstatter Underground. Arkivfoto
Brødrene Carsten og Lars Prisfeldt overtager legendariske Underground i kælderen under Hotel Britannia. I august åbner de i stedet en ny klassisk engelsk pub med navnet Little London.

Esbjerg: En af Esbjergs legendariske natklubber, Underground, har haft lukket i de seneste uger, men der er ikke tale om en permanent lukning.

Stedet i kælderen under Hotel Britannia åbner igen i august, og det bliver samtidig afslutningen på det Underground, som esbjergenserne hidtil har kendt. Når dørene igen slås op til kælderlokalerne, bliver det under et nyt navn, nemlig Little London - og et ændret koncept.

Bag omdannelsen af Underground står det i Esbjergs restaurationsmiljø i forvejen kendte brødrepar Carsten og Lars Prisfeldt. De to har i mere end 15 år drevet bar og natklub i Esbjerg, begyndende med sportsbaren Down Under, og i dag ejer Prisfeldt-brødrene Skræddergården og No. 31, ligesom de ejer en afdeling af Skræddergården i Kolding. Med sig har de to brødre Anders Davidsen, som også er i ejerkredsen bag Skræddergården.

Hidtil har Underground været drevet af blandt andet Kristian Prisfeldt, som er fætter til Carsten og Lars Prisfeldt, men eftersom fætteren har ønsket at afhænde stedet, kaster Prisfeldt-brødrene og Anders Davidsen sig nu ud i en omdannelse af stedet. Det indebærer også, at navnet Underground forsvinder.

- Vi havde egentlig besluttet os for at beholde navnet Underground, men i og med at vi er nye ejere, mener vi også, at det er rigtig at forsøge os med en ny retning, som også indebærer et nyt navn. Det er selvfølgelig lidt vemodigt, men vi håber ikke, at vi skuffer folk, siger Carsten Prisfeldt og smiler.

Annonce

Vi havde egentlig besluttet os for at beholde navnet Underground, men i og med at vi er nye ejere, mener vi også, at det er rigtig at forsøge os med en ny retning, som også indebærer et nyt navn. Det er selvfølgelig lidt vemodigt, og vi håber ikke får alt for mange tæsk.

Carsten og Lars Prisfeldt

Klar inden festugen

De nye ejere bevarer stedets særlige miljø og ramme som en klassisk engelsk pub, men den livemusik, som mange forbinder med Underground, forsvinder.

- Vi kommer til at satse mere på de sociale aktiviteter så som pool og dart, som er kernen i en god klassisk engelsk pub, lyder det fra de nye ejere.

Underground har også været kendt som et sted for det mere modne publikum. De nye ejere vil gerne henvende sig et bredere publikum.

- Det vil blive et sted, hvor den hyggelige ramme, som kun en engelsk pub kan danne, vil blive et samlingssted, hvor gode venner og andet godtfolk mødes til en sjov eftermiddag eller en festlig aften, lyder det.

Endnu kender de ikke den præcise åbningsdato, men de satser stærkt på at være klar inden Esbjerg Festuge, som begynder den 9. august.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce