Annonce
Tønder

Gå-motion: Vandrestøvler får nye stier at slides på

Der er i forvejen en del vandrestier på Rømø. Det gælder blandt andet ruter i Kirkeby Plantage, omkring Havnebydiget og bunkersruten (foto) midt på øen. Nu er et nyt system af markerede vandreruter på omkring 50 kilometer på vej på sydøen. Arkiv: Jacob Mouritsen 
I løbet af foråret vil vandreglade borgere og turister på Rømø kunne bevæge sig ud på et over 50 kilometer stort markeret system af vandreruter på den sydlige del af Rømø.
Annonce

RØMØ: - Den glade vandrer kaldes jeg...

Eller på tysk:

- Auf du junger Wandersmann...

Der findes mange sange, der hylder vandrerlivets velsignelser, og nu bliver der ekstra grund til at snøre vandrestøvlerne og måske tage en sang med på læberne på Rømø.

I løbet af foråret vil vandreglade borgere og turister nemlig kunne bevæge sig ud på et over 50 kilometer stort markeret system af vandreruter, der udlægges på den sydlige del af ferieøen.

Annonce

17 km stisløje

Systemet af vandreruter på den sydlige del af Rømø bliver omkranset af en ny 17 kilometer lang varieret markeret stisløjfe, der mod syd ligger på Havnebydiget, mod vest følger stranden, mod nord går gennem Kirkeby Plantage og mod øst følger Vadehavskysten.


Muligheder for at bevæge sig rundt på Rømø til fods, på cykel eller på hesteryg er af stor betydning for rigtig mange mennesker, der dog samtidig efterspørger endnu bedre muligheder for at komme ud i naturen.

Uddrag af udviklingsplanen "En fælles retning for Rømø 2025"


Indenfor og langs den store stisløjfe opstilles der korttavler, som angiver, hvor man befinder sig, og som giver mulighed for at vælge alternative stimuligheder. Ud fra kortene vil  vandrefolket kunne planlægge og sammensætte mange forskellige kortere og længere ruter.

- Arbejdet med etableringen af de markerede vandrestier foregår i et rigtig godt samarbejde med både de lokale borgere og sommerhusejerne. I slutningen af 2019 havde vi et borgermøde om stiprojektet på Rømø med tæt på 100 deltagere. Her blev der etableret fire arbejdsgrupper med deltagelse af 30 personer, som ønskede at bidrage til udformningen af stisystemet, fortæller Christa Jørgensen, der er fagchef for miljø- og naturafdelingen i Tønder Kommune, i en udsendt pressemeddelelse.

Annonce

Udviklingsplanen

Sti-satsningen beskrives også i den tidligere godkendte 80 siders store Rømø-udviklingsplan med titlen "En fælles retning for Rømø 2025". Udviklingsplanen beskriver således ambitionen om et ø-dækkende stisystem "Rømø rundt".

- Muligheder for at bevæge sig rundt på Rømø til fods, på cykel eller på hesteryg er af stor betydning for rigtig mange mennesker, der dog samtidig efterspørger endnu bedre muligheder for at komme ud i naturen, fremgår af udviklingsplanen.

Den røde linje markerer den 17 km-lange stisløje på den sydlige del af Rømø. Inden for sløjfen befinder sig cirka 50 kilometer info- og naturstier, som nu markeres for det vandrende publikum. Kort: Tønder Kommune

Det kommende stisystem på sydøen er ifølge fagchefen blevet til et tæt samspil med de lokale borgere. Ruterne er lagt, så spadsereturene kommer tæt på Rømø særegne natur og kultur.

Annonce

På vej på nordøen

Samtidig med at markeringen af stisystemet på sydøen altså nu går i gang, er arbejdet med at finde og planlægge vandreruter på den nordlige del af Rømø også inde i et godt forløb.

- Vi forventer derfor, at et markeret vandrerutesystem for hele Rømø kan stå klar for vandrefolket til foråret 2022, lyder det fra Christa Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Efter 37 år: Bjarne lukker Tøj og Sport

Vejen

Håndboldtræningen rykker udendørs

Annonce