Annonce
Aabenraa

Gågaden skal være lettere at finde

Sådan forestiller planlæggerne sig, at området ved det nye sundhedshus kan tage sig ud. Med tiden kan der blive direkte forbindelse for gående fra Sønderjyllandshallen, til højre, og videre til Barkmøllegade, til venstre. Illustration: Aabenraa Kommune.

Et nyt sundhedshus på Kvickly-grunden kommer til at ligge på tværs på grunden, så der bliver lettere adgang til gågaden. Kommunen søger Realdania om ti millioner til passager og P-pladser.

AABENRAA: Adgangen til gågaden i Aabenraa skal være lettere og mere spændende. Det er et af målene med den helhedsplan for den nordlige del af gågaden, som planafdelingen på rådhuset i Aabenraa arbejder med.

En af ideerne går ud på, at et eventuelt kommende sundhedshus på gågaden bygges på tværs så at sige, så der bliver plads til en direkte passage fra H.P. Hanssens Gade og forbi sundhedshuset til gågaden og Barkmøllegade.

Det er meningen, at den tidligere Kvickly-bygning skal rives ned for at give plads til sundhedshuset. Men inden den plan kan føres ud i livet, skal der aftaler på plads med praktiserende læger og andre sundhedsklinikker, der vil leje sig ind i huset.

Vækstudvalget besluttede i den forgange unge, at kommunen søger om yderligere ti millioner kroner hos Realdania. Disse penge skal bruges til forskønnelse af nogle af passagerne til gågade og to af parkeringspladserne - nemlig pladsen bag Hotel Europa og pladsen ved Barkmøllegade.

Passagerne skal gøres mere indbydende med ny belægning, ny belysning og kunst eller beplantning op ad murene.

I forvejen har kommunen fået 1,7 millioner kroner hos Real Dania til en strategisk helhedsplan for den nordlige del af bymidten.

Strandsand eller rullegræs

Det tidligere Hotel Danmark i Nørreport, som kommunen har købt, skal rives ned på et tidspunkt i løbet af 2019.Den langsigtede plan er at få en investor til at etablere et nyt byggeri på grunden - det kunne for eksempel være lejligheder eller et hotel.

Men indtil da skal grunden bruges til forskellige aktiviteter. I andre byer har man for eksempel lagt strandsand ud på ledige grunde eller forsynet dem med rullegræs.

Gågade forskønnes

Sideløbende med det projekt har kommunen 18 millioner kroner til en områdefornyelse om den nordlige del af centrum, og nogle af de penge skal nu bruges på at forskønne gågaden fra Nørretorv til Nørreport.

Kommunen præsenterede i fjor en gademanual med forslag til lamper, farver på husene og gademøbler. Der blev lavet forsøgsopstillinger - blandt andet foran den tidligere Kvickly-bygning, og nu er det planen, at gademanualen for alvor skal føres ud i livet. Planafdelingen har lavet forsalg til, hvor de forskellige bænke og gademøbler kan placeres.

De fleste huse er privatejede, og det er op til ejerne selv, om de vil følge forslagene i gademanualen, men kommunen vil bidrage med gademøbler og med tilskud til maling af husene.

- Vi har endnu ikke fundet ud af, hvordan driftsomkostningerne skal dækkes - det er for eksempel omkostninger til pasning og vedligeholdelse af plantekummer. Det skal vi snakke med ejerne og med Shop i City om, fortæller Philip Tietje (V), der er formand for vækstudvalget.

Annonce
Aabenraa For abonnenter

Hele børnehaven var fuld af glas: Flere institutioner i Aabenraa lukker legepladsen af for offentligheden

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Politibetjent tiltalt for at misbruge sin stilling: - Han ville ikke lade mig slippe, før jeg ændrede min forklaring

Kolding For abonnenter

Dagen efter at udviklingshæmmet dreng blev glemt og efterladt alene i SFO: Ni-årig infantil autist løb væk, uden at personalet opdagede det

Billund

Før bestod livet af chips og snoller på sofaen: Efter sit halvmaraton er en anden drøm rykket tættere på

Haderslev

To år mere med streetfood: Allerede inden åbningen i begyndelsen af juni er lejeaftalen på prominent havnefront blevet forlænget

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Aabenraa

Anden sure smiley i træk: Kendt restaurant havde opbevaret fisk for varmt - indehaver lægger sig fladt ned

Haderslev For abonnenter

Mere end otte år efter lukning: Sygehus i ni etager endelig solgt til ukendt investor

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Varde

Makkerpar genåbner kendt restaurant efter tre års mørke: Nu er de oppe på to spisesteder sammen

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Esbjerg

Lejlighedsopgang evakueret ved køkkenbrand: Beboer tilset af ambulance

Erhverv For abonnenter

Derfor skriver avisen om de klamme beskeder: Det er vigtigt, at chefer opfører sig ordentligt

Esbjerg

Kommune afviser at indføre regler for udklædning på sidste skoledag: - Vi skal passe på med at lade os krænke

Annonce