Annonce
Aabenraa

Går i mors fodspor: Stephanie har fundet sin plads i tilværelsen

Stephanie Sørensen er ny indehaver af CS Havedesign og Blomster i Rødekro efter sin mor, Charlotte Sørensen. De to har i forvejen været fælles om interessen for blomster og planter. Foto: Jan Sternkopf
Stephanie Sørensen er lige dér, hvor hun gerne vil være: bag disken i den blomsterbutik, som hendes mor har haft i tre år. For nu har datteren overtaget forretningen, mens mor Charlotte Sørensen fortsat er med som ansat.

Rødekro: Det har godt nok taget nogle år - men nu er 26-årige Stephanie Sørensen dér i livet, hvor hun gerne vil være: som indehaver af egen forretning. Endda en forretning, hvor hun kan samle sin store passion for planter og blomster.

- Jeg glæder mig. Nu er det endelig lykkedes mig, siger den unge kvinde.

I midten af sidste måned overtog Stephanie Sørensen nemlig sin mors butik CS HaveDesign & Blomster i Østergade i Rødekro. På trods af at banken advarede hende.

Annonce

- Bankerne stod ikke ligefrem i kø for at støtte min forretning. Jeg fik faktisk at vide, at jeg skulle lade være med at gøre det - nethandelen ville være for stærk en konkurrent, mente banken. Men nu skal jeg vise dem, lyder det selvbevidst fra Stephanie Sørensen.

Ansatte mor

Hendes mor Charlotte Sørensen har haft butikken i tre år.

- Hun fortsætter - men nu er hun ansat hos mig, smiler Stephanie Sørensen.

Og hun har fuld forståelse for at hendes mor ønsker at træde et skridt tilbage.

- Min mor trænger til lidt ro i livet. Hun vil også gerne kunne holde fyraften. Mine forældre har jo stadig deres anlægsgartneri ved siden af, påpeger Stephanie Sørensen.


Nu kan jeg godt selv. Men det er alligevel godt at have mor med.

Stephanie Sørensen, ny indehaver af CS Havedesign & Blomster, Rødekro


I det hele taget var det virksomheden som anlægsgartner i Gravlund, mellem Bedsted og Løgumkloster, der satte det hele i gang.

- Min mor havde en lille blomsterbutik derhjemme - egentlig mest fordi jeg havde presset på. Den blev så lukket, men i august 2017 åbnede min mor så forretningen i Østergade i Rødekro. Jeg har sådan set arbejdet sammen med min mor siden jeg blev udlært, fortæller Stephanie Sørensen. Det var godt nok i en helt andet metier, for hun er uddannet som købmand hos Calle i Tyskland.

Hun glæder sig til at stå på egne ben, selv om hun fra sine forældre godt ved, hvad det kommer til at koste af tid og engagement.

- Nu kan jeg godt selv. Men det er alligevel godt at have mor med, tilstår hun.

Hun har gjort sig tanker om, hvordan hun kan sætte sit helt eget præg på forretningen, nu da hun selv har overtaget ansvaret.

Annonce

Nye tiltag

Forretningen sælger fortsat blomster og buketter som hidtil. Men Stephanie Sørensen vil gerne sætte sit eget præg på butikken med nogle nye tiltag.

Nogle af idéerne har hun allerede ført ud i livet. Således har hun rykket borde og stole ud på fortovet foran forretningen.

- En lille oase, betegner hun selv det lille afgrænsede sidde-arrangement.

Hér kan man nyde en kage og en kop kaffe - endnu et af Stephanie Sørensens nye tiltag.

- Det findes ikke tilsvarende i Rødekro. Og vi har allerede fået reaktioner fra mange, der synes at det er en rigtig god idé. Nu skal vi så bare have lidt mere sommerligt vejr, siger den unge kvinde.

Annonce

Naboen leverer kagerne

Kager og bagværk leveres af naboen - fra B Catering, hvor Beyhan Kartal har sit eget lille firma.

- Vi bor dør om dør, så det giver god mening at hun leverer fra sit køkken. Vi kommer også privat godt ud af det med hinanden. Beyhan er lige startet, så jeg vil gerne støtte hende. På den måde kan vi små firmaer hjælpe hinanden. Blandt andet bruger hun også blomster i sin butik. På den måde passer hun godt ind i vores koncept. Og så laver hun altså bare nogle gode kager.

Udover de nye tiltag er forretningen også ved at få en overhaling. Der er godt nok ferielukket, men tiden bruges til at rydde op, fordi der skal nye ting ind.

Den nye forretning præsenteres derfor først i sin færdige udgave i uge 31, hvor Stephanie Sørensen inviterer til reception.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Præsten og politikeren fylder 50

Annonce