Annonce
Rejser

Går sommerferien til Nordjylland? Dette skal du opleve denne sommer

Kornets Hus ligger i en kornmark syd for Hjørring. Det er tegnet af det norske arkitektfirma Reiulf Ramstad Arkitekter. Foto: Reiulf Ramstad Arkitekter
Hypet arkitektur, stor kunst og vild natur. Seks tip til sommerudflugten nordenfjords.

Skal, skal ikke. Med pakkerejser så billige, at man kan blive i tvivl, om det er rejsearrangørernes sidste krampetrækninger hen over tastaturet, der ved en fejl har strøget et ciffer eller to fra priserne på en uge sydpå, kan man sukke efter igen at komme ud og strække de blege ben og øve det husmandsspansk, man har samlet op undervejs. ”Dos cervezas, por favor.”

Men med et skævt øje til det rød-orange og nu lidt mere gulplettede verdenskort er vi nok mange, der forbereder os på endnu en sommer i Danmark.

”Det er nu ikke så skidt endda,” lyder ekkoet fra sidste sommer.

Annonce

Hvad skal vi så lave, når vi har trasket de skæve brosten flade i de hyggelige købstæder, allerede har set Aarhus i en million farver fra Aros’ tag, har slikket softice ved alle havnefronter og har tabt sutten i hvert eneste legeland?

Heldigvis har coronaen ikke taget fornyelsens kraft fra danske håndværkere, kunstnere og alle de andre, som hver sommer tager imod turister for at give dem en ny oplevelse, og med en ny pulje til gratis færger og billige tog er der rig mulighed for at tage ud i landet på jagt efter noget, man ikke har prøvet før. Således også i Nordjylland. Her er seks tip til sommerferien nordenfjords.

Oplev Læsø fra hesteryg

Lasse G. Jensen på Krobækgaard. Foto. Birgitte Carol Heiberg

Øen i Kategat byder med sine åbne landskaber på et rigt dyreliv og masser af naturoplevelser. Læs reportagen om tølt og himmelsyn på Rønnerne.

Lokale råvarer på Læsø

Læsø Spisehus Foto. Birgitte Carol Heiberg

Frokostpølse, krat u’-pølse, hjemmerøget bacon, indbagt lyssej, jomfruhummere, kulmulecreme, snackpølse og osten gammelknas. Læs om besøget på Læse Spisehus, der serverer og sælger lokale varer.

Arkitekter valfarter til Nordjylland for at se det

Kornets Hus ligger i en kornmark syd for Hjørring. Det er tegnet af det norske arkitektfirma Reiulf Ramstad Arkitekter. Foto: Reiulf Ramstad Arkitekter

Midt i en nordjysk kornmark ligger Kornets Hus. En bygning, der tiltrækker opmærksomhed fra arkitekter i hele landet, og som indeholder et madkulturhus, der vil fortælle om kornets kulturhistorie, og om hvordan man laver perfekt surdejsbrød eller sprøde hindbærsnitter. Læs reportagen fra Kornets hus.

Keramik, godt bagværk og hjemmebrygget øl på Keramikcafé Møllehuset

For 10 år siden erhvervede Martin Herold og Kerstin Feldkamp møllehuset ved Vennebjerg Mølle med en drøm om at bo og arbejde samme sted og sammen. I dag laver hun kager og keramik og står for indretningen, mens han bager brød, brygger øl og tager sig af administrationen, hvor der i højsæsonen er 10-12 ansatte for at tage sig af flere hundrede gæster hver dag. Læs historien om parret.

Kunstoplevelser i Aalborg

Utzon Center i Aalborg er Jørn Utzons sidste værk. Foto: Rasmus Hjortshøj

Popart, moderne kunst, arkitektur for de mindste og hiphop til de unge. Her får du fire forslag til kulturoplevelser i Aalborg.

Historisk køkkenhave anlagt ved Anchers hus

Den nyanlagte køkkenhave ved Anchers Hus spirer. Grøntsager, urter og andet vil indgå i spisestedet Baghavens serveringer. PR-foto: Skagens Kunstmuseer

I foråret gik havearbejdet i gang ved Anchers Hus. Parrets køkkenhave er genskabt efter bedste evne, så husets gæster kan føje endnu et blad til forståelsen af malerparret, der var så optaget af den nordjyske natur. Læs mere om den genopførte køkkenhave.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Marskstien har fået stjernestatus: Tag med på den 54 kilometer lange vandrerute gennem særpræget landskab

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Slut med at rense alger af tagene i landsby: Det løber direkte ud i ny regnvandssø

Haderslev For abonnenter

Kandis-Johnny overvældes stadig af bandets trofaste fans: Efter koncerterne går vi frem til vores fans - andre bands går backstage

Billund

Brand blev opdaget, da videoovervågningen forsvandt: Der var kun røg, da brandvæsnet nåede frem

Kultur

Hanson gav Vejen fest i midtbyen: Diskoteksejer håber, musikevent kan blive en tradition

Haderslev

Sårbare og udsatte unge sikres hjælp: Unge på Sporet er tilbage på sporet

Team Esbjerg For abonnenter

Team Esbjerg-profil melder sig klar til CL-braget i Frankrig: - Jeg synes, at vi har rigtig fine muligheder

Rejser For abonnenter

Paris: Bistroernes usikre fremtid

Kolding

Velhavere viser stribevis af sportsvogne frem i Kolding

Sport

Danmark er finaleklar i Speedway of Nations efter drama

Varde For abonnenter

Kampen om Andelskassen bliver langvarig: Spar Nord Bank er tålmodige og opgiver ikke overtagelse

Navne For abonnenter

Louis Bülow fortæller om sine minder: Fra en svunden tid - og dem, jeg savner

Kultur

Koncert-abstinenser i Vejen: Amtoft åbnede festen og savner et spillested i Vejen

Annonce