Annonce
Tønder

Gårdbrand: 50 brandfolk i aktion i nat

Et stort opbud af brandfolk kunne ikke redde staldbygningen, der ses baggrunden. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

VISBY: Omkring 50 brandfolk fra fem lokale værn har i løbet af natten været i aktion ved en brand i en nedlagt landejendom i Øster Gammelby vest for Bredebro.
To heste var fanget i en brændende staldlængde.

- Dem fik vore røgdykkerede reddet ud, og de blev tilset af en dyrlæge. Han vil se på dem en gang til senere på dagen, lyder meldingen fra indsatsleder ved Brand & Redning Sønderjylland, Thomas Sørensen.

Alarmen fra ejendommen kom kl. 23.37. Ud over de to heste lykkes det også at få gasflasker ud af den brændende bygning, der ikke stod til at kunne reddes.

Brandfolkenes indsats var efterfølgende koncentreret om at redde stuehuset. Det lykkes delvis.

- Vi kunne ikke helt forhindre, at ilden fik fat i stuehusets tag, men vi lykkes med at forhindre, at ilden greb om sig, siger Thomas Sørensen.

De frivillige brandfolk fra Visby, Bredebro og Højer samt ekstra mandskab fra Tønder og Løgumkloster samt Beredskabsstyrelsen deltog i indsatsen.

Efterslukningsarbejdet fortsætter her til morgen

Annonce
Stuehusets tagkonstruktion blev ligeledes flammernes bytte. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Et stort opbud af brandfolk kunne ikke redde staldbygningen, der ses baggrunden. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Stuehusets tagkonstruktion blev ligeledes flammernes bytte. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
For at komme flammernes til livs blev der sendt bud efter den store lift, som det frivillige brandværn i Tønder råder over. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Brand i Øster Gammelby.Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Brand i Øster Gammelby.Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Sønderborg

Så du det?

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Esbjerg

Vinderprojekt for Museumspladsen møder modstand fra borgerlige byrådspartier

Annonce