Annonce
Navne

Gåtur mod kræft trak gæster fra nær og fjern

Helt til venstre ses Sabine K. Thorup. Annika Nielsen byder velkommen i megafonen.Foto: Martin Ravn
Annika Nielsen og Sabine K. Thorup blev helt overvældet, da de så, hvor mange mennesker, der ville med på deres løbe- eller gåtur, hvor alt overskud gik til Knæk Cancer.

Karlsgårde: Lige om lidt skal Annika Nielsen byde velkommen til de 145 mennesker, der vil gå eller løbe med dem rundt om Karlsgårde Sø.

- Det er helt vildt, siger hun.

- Man bliver rørt af det.

Hendes niece og med-arrangør Sabine K. Thorup dukker også op og fortæller, at hun er dybt overrasket over, at deres lille ide om et støttearrangement for Knæk Cancer har tiltrukket så mange. Selv har hun været ved Karlsgårde siden klokken 7, hvor hun sammen med sin stedmor gik ruten rundt og satte skilte op.

Annika Nielsen stod op klokken 6 for at begynde at brygge kaffe.

Annonce

Så meget samlede de ind

  • De to kvinder samlede penge ind på flere måder. Der var deltagergebyr på løbet/gåturen, der var et lotteri, og der var en auktion.
  • 9.900 kroner giver de til Knæk Cancer igennem Virtual Run. De har betalt pengene til Virtual Run, der til gengæld har leveret 99 medaljer til de, der havde tilmeldt sig i god tid.
  • Selv kan de sende 17.770 kroner direkte til Knæk Cancer efter søndagens arrangement.

Deltager fra Vojens

De havde selv regnet med, at det skulle være et lille lokalt arrangement, men da de går rundt og snakker med folk, viser det sig, at nogle har kørt et stykke for at være med.

Annika Nielsen taler for eksempel med en kvinde fra Vojens, der har mistet sin mand til kræft.

- Tænk at køre fra Vojens, når man ikke kender folk, siger hun.

Der er også nogle venner fra Øster Gejl ved Kruså med.

Har selv mistet

Turen begynder, og enkelte løber hurtigt forbi resten af flokken. De fleste går. Nogle har deres hund med, og også en familie med barnevogn deltager.

Midt i flokken er Berit og Vita Ladefoged, der er svigerinder. Berit Ladefoged kender Annika Nielsen, fordi deres piger har spillet fodbold sammen. Hun er fra Næsbjerg og har en klub med to andre kvinder, som også er med på gåturen.

Da de sammen med de mange andre går ud på gangbroen over vandet danner de en tydelig, lang slange af mennesker.

Det er rørende for Annika Nielsen og Sabine K. Thorup at se så mange mennesker, fordi det betyder noget for dem at støtte kampen mod kræft. De har nemlig prøvet at miste deres nære til kræften.

For 11 år siden døde Lissi, der var Annikas storesøster og Sabine K. Thorups mor. For 10 år siden døde Maren, der var Annikas mor og Sabines bedstemor.

Nu har de givet deres bidrag til at knække canceren. Og næste år gør de det igen. De forventer, at næste års løb og gåtur igen vil være søndag i uge 42

Berit og Vita Ladefoged er på vej over gangbroen.Foto: Martin Ravn
Så er gåturen i gang.Foto: Martin Ravn
Stien var lidt mudret efter den seneste tids regn, men det var både lunt og tørt, da turen begyndte.Foto: Martin Ravn
Arrangørerne var overvældet over, at så mange kom for at være med på turen.Foto: Martin Ravn
Annika Nielsen har fundet megafonen frem, kort før hun byder velkommen. Foto: Martin Ravn
De mange præmier er alle sponseret. Foto: Martin Ravn
Annika Nielsen. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce