x
Annonce
Vejen

Gæmelke: Lokale indsatser er et kerneområde

Peter Gæmelke, Gesten, er formand for Velliv Foreningen.

Vejen: Formanden for Velliv Foreningen, Peter Gæmelke, Gesten, var blandt deltagerne på fondskonferencen. Han glædede sig over det store fremmøde:

- Jeg kiggede selv forbi, da jeg som formand for Velliv Foreningen, der blandt andet støtter den type fællesskaber i at fremme danskernes mentale sundhed, var nysgerrig efter at se interessen for konferencen.

Peter Gæmelke føjer til: - Hvor var det godt at se så mange fremmødte til den udsolgte konference, som søgte inspiration til, hvordan de kan få støtte til deres sociale indsatser fra danske fonde. I Velliv Foreningen ser vi nemlig de lokale indsatser som et kerneområde i vores arbejde for at fremme mental sundhed og skabe overskud i livet blandt danskerne.

- De fremmødte fik mere viden om, hvordan de nemt og enkelt at søge støtte til deres projekter, og at vi blandt andet fokuserer på aktiviteter, som gør en forskel i dagligdagen ved at modvirke ensomhed, følelsen af angst og depression. For vi lever desværre i et samfund, hvor den slags mentale udfordringer er et stigende problem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce