Annonce
Sønderborg

Gæsteanmelder: Dramaet udebliver trods sjove punchlines

Musikforestillingen Carpenters - close to you - spiller for tiden på Sønderborg Teater. Arkivfoto: Timo Battefeld
Charlotte Jozefowicz så mandag musikforestillingen Carpenters - close to you på Sønderborg Teater.
Annonce

USA's daværende præsident, Nixon, kaldte engang duoen The Carpenters for "det unge Amerika, når det er bedst". Det er ikke sikkert, at vi alle sammen vil være enige med ham i dén vurdering, men det er uomtvisteligt, at søskendeparret Karen og Richard Carpenter formåede at lave nogle sange, som vi alle kender. Mange af disse sange blev fremført i musikforestillingen Carpenters - close to you, mandag aften på Sønderborg Teater.

Carpenters- close to you er historien om en af verdens mest succesrige duoer hvis karriere endte alt for tidligt og meget ulykkeligt, da Karen Carpenter døde.

Forestillingen starter med den aldrende Richard Carpenter (Lars Oluf Larsen), der hjemsøges af sin afdøde søster. Mødet mellem det genforenede søskendepar tager os på en rejse gennem deres personlige liv og karriere, hvor søskendejalousi, musik, omsorgssvigt, anorexi og misbrug bliver omdrejningspunkterne.

Mens Richard Carpenter taler med sin afdøde søster samt en interviewer i form af voiceover, fremføres nogle af Carpenters mest populære sange bl.a “Top of the World”, “Yesterday Once More”, “Goodbye to Love”, “Close to You” oa.

Forestillingen har mange gode momenter, hvor nogle punchlines ligefrem er morsomme, dog synes dramaet at udeblive og replikkerne er en anelse langsommeligt og krydret med stille sange, kan det virke søvndyssende.

Linda Olofsson, der spiller Karen, synger fantastisk og formår at bringe sørgmodighed og følelse ind i sangene, dog bærer nogle sange mere præg af musicallyd end Carpenterlyd. Til gengæld ser vi Karen på imponerende vis spille utallige instrumenter. Allerbedst lyder det dog, når Richard, bag sit klaver, stemmer i og får sangen op på et højere niveau. Det skarpeste udtryk i musikken er netop, når de to skuespillere supplerer hinanden i sangen. Det er her, det hele går op i en højere enhed og ikke, når der bliver skruet op for korsang i form af playback.

Drama var der ikke det store af, men begge skuespillere gjorde et fremragende stykke arbejde. Alt i alt et fint stykke musikteater, der fortjener 4 ud af 6 stjerner.


Forestillingen har mange gode momenter, hvor nogle punchlines ligefrem er morsomme, dog synes dramaet at udeblive og replikkerne er en anelse langsommeligt og krydret med stille sange, kan det virke søvndyssende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Marinus og Jette har en finger med i alt

Annonce