Annonce
Varde

Gæster til Mariefestival: De kommer også fra en musikby

Musikken er ikke i gang endnu, så Aase Jensen, Peter Jensen og Poul Sørensen hygger sig med Slots Classic, kaffe og chokoladekiks. Foto: André Thorup

Ansager: Aase og Peter Jensen er taget til Mariefestival med Aases storebror, Poul Sørensen. Alle tre er fra Sæby.

Peter Jensen spiller selv musik. Han har spillet valhorn i et harmoniorkester med over 70 musikere, og han fortæller, at Sæby ligesom Ansager er lidt af en musikby. Hver tredje år er der nemlig en festival for harmoniorkestre og garder. Udtrykket er anderledes, men selve musikken minder faktisk meget om den, der bliver spillet i Ansager, fortæller han.

De har noteret sig, at de minder meget om mange af de andre på campingpladsen. Der er næsten ingen under 50 år, og der er en overvægt af nordjyder som dem selv.

De glæder sig mest til at høre The Grandfætters, Neigbours og Sidsel Maria. De synes, det er flot, at en by som Ansager kan stable en så stor musikfestival på benene.

Poul Sørensen har taget sine to hunde, Mille og Tulle, med til Ansager. Det er to ældre damer på henholdsvis 11 og 12 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Annonce