Annonce
Vejen

Gæsterne strømmer til de lokale dyreparker

Dennis Hein Jensen, der er driftsleder i Glad Zoo, glæder sig over, at gæsterne lægger vejen forbi Lintrup. Foto: Dorthe Andresen
Torsdag var der godt fyldt i både Glad Zoo i Lintrup og Enghave Dyre- og Naturpark i Gjerndrup.
Annonce

Lintrup/Gjerndrup: Lige knap 600 gæster fandt torsdag vej til Glad Zoo i Lintrup. Det var så mange, at der hurtigt blev mangel på parkeringspladser.

- De holdt jo op gennem byen. Så det var lidt problematisk. Der behøver ikke komme flere end i går. Eller, jo det kan der godt. De skal bare fordele sig hen over dagen. Men de kom lige på én gang i går, fortæller Dennis Hein Jensen, der er driftsleder i Glad Zoo.

Og selvom knap 600 lyder af mange, så medførte det ikke de store problemer.

Annonce

Få flaskehalse

- Det er ikke noget problem, når først de er inde. Vi får flaskehalsen i indgangen, og når folk skal have noget at spise. Det er der, vi kæmper lidt med lige at prøve at styre det - og at folk husker at holde afstand, siger Dennis Hein Jensen, der dog slår fast, at langt de fleste gæster husker det med afstanden.


De holdt jo op gennem byen. Så det var lidt problematisk. Der behøver ikke komme flere end i går. Eller, jo det kan der godt. De skal bare fordele sig hen over dagen. Men de kom lige på én gang i går.

Dennis Hein Jensen, driftleder, Glad Zoo


- Det er tydeligt at se, at for nogen, der ligger det helt naturligt og andre, de har glemt det, lyder det fra driftslederen.

Men de gæster, der måtte have glemt det, bliver så lige mindet om det.

Annonce

Nåede aldrig at åbne

Glad Zoo åbnede for den nye sæson den 26. maj efter et langt lukket forår.

- Vi nåede jo aldrig at åbne. Vi lukkede i oktober, og så skulle vi have åbnet den 4. april, men måtte vente til den 26. maj. Så der var lige to måneder, hvor vi gerne ville have haft åbent, siger Dennis Hein Jensen.

Han glæder sig dog over, at regeringen med sommerpakken gjorde det muligt for gæsterne at komme ind til halv pris:

- Det var vigtigt, at vi gik med i sommerpakken, kan jeg fornemme. Det har nok givet en lille stigning. Vi er meget, meget glade. Jeg ved ikke, om vi indhenter det tabte, men det her hjælper da gevaldigt på det.

Annonce

Også mange i Gjerndrup

Det var ikke kun Glad Zoo i Lintrup, der torsdag oplevede en stor tilstrømning af gæster, for da vejret ikke var til en tur på stranden, valgte mange familier at sætte kursen mod dyreparkerne.

I Enghave Dyre- og Naturpark, der åbnede den 8. juni, var der torsdag omkring 200 gæster forbi. Og det glæder naturligvis indehaver Karina Christensen, der sammen med sin mand Niels driver dyreparken i Gjerndrup.

- Når vejret er til det, så er folk der også. Så det er ligesom, det plejer at være. Jeg mangler lidt på madomsætningen. Folk har selv mad med, med det er nok på grund af corona. Men jeg kunne godt tænke mig lidt mere omsætning i grillbaren, siger Karina Christensen, der håber, at sommeren viser sig fra sin bedre side de næste uger.

- Det værste er det ustabile vejr, som vi faktisk har haft, siden vi åbnede. Det er træls. Rigtig træls, for kan de bare love tørvejr, så kommer folk også.

Annonce

Ikke helt slemt

Hun er sikker på, at det ikke vil lykkes for dyreparken at indhente alt det tabte. Men helt slemt står det dog ikke til.

- Jeg mangler foråret. Det kan jeg ikke lægge skjul på, men nu skal vi se fremad, så hvis vi kan nå 80 procent af det budgetterede, så tror jeg, at vi skal være godt tilfreds. Sådan må det være i år. Vi skal bare hurtigst muligt igennem 2020 og så håbe, at der ikke kommer et tilbagefald, så der bliver lukket ned igen. Det ville være det værste, der kunne ske, siger Karina Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Tidligere JydskeVestkysten-chef giver ledelsen en ordentlig kindhest: - I bør overveje at lukke avisen, inden det bliver pinligt

Annonce