Annonce
Billund

Gæsterne strømmer til Lego House: Uge 30 blev ny rekorduge

Lego House i Billund. Arkivfoto: John Randeris
Lego House har i denne sommer slået sin egen rekorduge, og sommeren har generelt været meget bedre end sidste sommer, forlyder det fra oplevelseshuset.

Billund: Der har været rekordmange gæster i Lego House denne sommer.

Sådan lyder det fra huset selv, som har offentliggjort besøgstal for uge 30.

Her kom 11.308 gæster igennem tælleapparaterne - det højeste nogensinde siden åbningen af Lego House i 2017.

Forinden denne sommer var rekordugen uge 16 i år, som også var påskeugen. Men den rekord blev altså slået i uge 30, og flere gange har Lego House måtte melde helt udsolgt.

- Gæsterne holder sig heldigvis ikke tilbage med at fortælle om deres oplevelse i Lego House til familie og venner. Rigtig mange deler deres oplevelser via sociale medier, og vi kan tydeligt mærke, at kendskabet til Lego House er steget gennem det sidste år, hvilket jeg er overbevist om, er en af grundene til de flotte besøgstal. Nu har gæsterne en bedre idé om, hvad Lego House er for en størrelse, udtaler Jesper Vilstrup, administrerende direktør i LEGO House, i en pressemeddelelse.

Annonce

Besøgstal i Lego House

Top-3 uger i år og nogensinde:

1. Uge 30, 2019: 11.308 gæster - midt i Industriferien.

2. Uge 16, 2019: 11.302 gæster - påskeugen.

3. Uge 29, 2019: 11.191 gæster - midt i Industriferien.

Generelt flere besøgende

Lego House slog dørene op for offentligheden første gang i september 2017. Sidste sommer var den første højsæson hos attraktionen, og i 2018 landede årsresultatet på knap 250.000 gæster.

- Vi havde forventet flere gæster sidste sommer, hvilket vi på det tidspunkt tilskrev det flotte danske sommervejr. Men set i bakspejlet må vi også erkende, at mange ikke kendte til Lego House sidste år, hvilket har spillet en lige så stor rolle. Denne sommer har vi oplevet fænomenale besøgstal, og vi ligger hver uge 30-40% over vores besøgstal fra sidste sommer, tilføjer Jesper Vilstrup i pressemeddelelsen.

Lego House benytter et online bookingsystem, hvor gæsterne selv booker, hvilken dag og tidspunkt de ønsker at besøge LEGO House. På den måde sikres, at der er den fornødne plads til alle gæster. Når pladserne er brugt op, meldes der udsolgt.

Lego House har åben for offentligheden alle ugens dage indtil september, hvorefter tirsdag til torsdag er reserveret til skoleklasser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce