Annonce
Sønderborg

Gæsterne strømmer til Sønderborgs turistattraktioner

Det vælter ind med gæster på Historiecenter Dybbøl Banke efter der er kommet halv pris på billetten. Foto: André Thorup
Universe, Sønderborg Slot og Historiecenter Dybbøl Banke har lige nu flere gæster end en normal sommer.
Annonce

Sønderborg: Der er masser af turister i Sønderborg for tiden, og mange af dem bruger tiden i oplevelsesparken Universe på Nordals, Sønderborg Slot og historiecentret på Dybbøl Banke.

På historiecentret har personalet flere gange været nødt til at lukke dørem, da centret var nået op på de 1000 gæster, der må være på grund af corona.

- Siden slutningen af juni, hvor vi har haft halv pris, har vi haft mere end det dobbelte antal gæster i forhold til, hvad vi plejer. Lige nu har vi tre gange så mange gæster end normalt, siger Bjørn Østergaard, der er centerleder.

Lige nu har centret omkrig 1000 gæster om dagen, uden coronaregler kan der være op til 1500 gæster i centret.

- Det er fantastisk. Folk holder ferie i Danmark, vejret indbyder i øjeblikket ikke til solbadning, og der er halv pris. Det gør, at gæsterne strømmer til attraktionerne. Det har en voldsom effekt, siger Bjørn Østergaard.

Historiecentret har normalt knap 50.000 besøgende i året.

Dybbøl Mølle har i disse dage mellem 400 og 500 gæster, og det er stedets besøgsgrænse. Det er en tredobling af det normale antal besøgende.

Annonce

Den bedste uge i Universe

Universe har også haft en god start på højsæsonen. Uge 27 blev den bedste uge i parkens 15-årige historie med 50 procent flere gæster end normalt.

- Vi havde i forvejen lagt an til en stor vækstrejse, hvor vi har lavet meget markedsføring. Med sommerpakken får vi flere gæster, end vi havde regner med. Vi forventer, at det fortsætter resten af sommeren, siger Brian Jørgensen, der er salgs og marketingchef.


I mandags var der 800 gæster. Det er virkelig et godt besøgstal, der er mennesker overalt i huset. Det er en fornøjelse at se, at de bruger de digitale installationer, læser teksterne, og familierne snakker om tingene sammen.

Carsten Porskrog Rasmussen, enhedsleder


De mange gæster har skabt køer i parken, men parken har ikke flere gæster inde end tilladt.

- Vi har en ret stor park med plads til 12.000 gæster, og vi er aldrig mere end 3000, så vi kan efterleve sundhedsmyndighedernes krav, siger Brian Jørgensen.

Parken havde sidste år et rekordår, og det var forventet, at denne sommer skulle slå besøgsrekord igen. Brian Jørgensen forventer på grund af coronanedlukningen ikke, at parken kan komme op på besøgstallet fra 2019. Det var på 139.163.

Annonce

Slottet er fyldt

På Sønderborg Slot oplever man også en øget tilgang til slottet.

- I mandags var der 800 gæster. Det er virkelig et godt besøgstal, der er mennesker overalt i huset. Det er en fornøjelse at se, at de bruger de digitale installationer, læser teksterne, og familierne snakker om tingene sammen. Der er virkeligt travlt fra morgen til aften, siger Carsten Porskrog Rasmussen, der er enhedsleder.

I 2019 besøgte over 52.000 slottet.

Attraktioner

Sønderborgs attraktioner har flere fornyelser. Sønderborg Slot åbnede i januar for udstillingen "100 år med Danmark - Sønderjylland efter Genforeningen". Dybbøl Mølle åbnede i juni en ny udstilling om møllens historie. Universes store fornyelse i år er en opgradering af Den Blå Kube, som blandt andet har fået en digital globus. Der er også lavet et testlab, hvor familier kan dyste mod hinanden.

Alle tre steder kommer gæster ind til halv pris.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Danmark

Partier afviser regeringens forslag om krav om mundbind i det offentlige rum: - Det kom som en tyv om natten

Annonce