Annonce
Tønder

Gæsterne tog en ordentlig bid af Marsken

Gæsterne kom fra nær og fjern for at smage på de lokale specialitet til Smag på Marsken. Her et tysk par, der lige skulle have en ringrider fra Højer med på vejen. Foto: Jacob Schultz
Smag på Marsken, der blev afviklet i Højer lørdag, blev lidt af et tilløbsstykke. Vejr og vind spillede sammen med arrangørerne på heldigste måde.

Højer: Der blev smasket, sippet, grint, gået på trapper og talt til den store guldmedalje i Højer lørdag, hvor "Smag på Marsken" for fjerde gang løb af stablen.

Allerede fra åbningen klokken 10 var der liv og leben i området og de mange boder, der havde masser af herligheder at byde på. Således kunne man for eksempel smage honning, øl, ost, saft og en masse lækker mad. Men det var dog ikke herlighederne Kristina Holst og tre medbragte børn havde øje for. De var straks gået i krig med en række grene, der skulle forvandles til drabelige drager.

Derfor blev der både snittet, savet, boret og banket i træstammerne.

- Vi laver drager - min skal males, sagde femårige Kassandra Kjær, som arbejde sammen med sin søster på syv, Elenor og dennes ven, Johan Soberra.

Mens børnene var fuldt optaget, var Kristina Holst lettere opgivende.

- Det var meningen, at vi skulle have været rundt at kigge på de mange boder og få smagsprøver, sukkede hun.

Vi er ikke en by, der er ved at gå død. Det er vi i hvert fald ikke.

Harry Nielsen, fmd. Højer Vandtårn

Velbesøgt vandtårn

I dagens anledning var der gratis besøg i vandtårnet, der troner over Smag på Marsken-pladsen. Her var formanden for Højer Vandtårn, Harry Nielsen, glad for mylderet af gæster.

- Vi er ikke en by, der er ved at gå død. Det er vi i hvert fald ikke, sagde han og glædede sig over, at masser af gæster tog de mange trappetrin op for at nyde udsigten over byen i det skønne efterårsvejr.

Harry Nielsen noterede i øvrigt, at markedet var "rigtig velbesøgt" allerede fra formiddagen af.

På et normalt år er der cirka 1400-1500 personer, der betaler en rund 20'er for at gå op i vandtårnet, hvorfra der er udsigt til 10 kirker. Men mon ikke, der var lige så mange besøgende lørdag, som der plejer at være på et helt år?

- Det tror jeg, sagde Harry Nielsen.

Annonce

Dejlige indvolde

En af de levende aktiviteter, som de besøgende kunne følge, var slagtningen og pelsningen af et får. En tyk kødrand af nysgerrige fulgte med, da indvoldene blev taget ud og skindet pelset.

10-årige Christian Brodersen, Højer, var ikke afskrækket af synet.

- Det er dejligt at røre ved. Det er så blødt, sagde han fra behørig afstand af det døde dyr.

Her skal det nævnes, at Christian Brodersens papfar er ivrig jæger, og det ikke var første gang, at drengen så et dødt dyr tæt på.

Ikke langt derfra var der gang i smagsprøverne hos Agerskov Brændevinslaug.

- Sådan en dag som i dag, kan vi godt lange nogle 100 stykker over disken, lød det fra laugets oldermand, Flemming Borg.

Lørdagens Smag på Marsken var det fjerde i række, og det var anden gang, at man havde taget Højer Håndværkerfestival deltog.

På sådan en solbeskinnet lørdag er udsigten fra toppen af vandtårnet i Højer ikke den værste. I øvrigt kan man være heldig at se intet mindre end 10 kirketårne på egnen, fortæller formand for vandtårnet Harry Nielsen. Foto: Jacob Schultz
En samling tyske naver havde sat hinanden stævne i Højer, hvor de huggede en træstamme til med håndkraft. Naverne er på tiden på valsen i København og Ribe, fortalte de. Foto: Jacob Schultz
Kristina Holst, Skærbæk, havde tre børn med sig på messen i Højer. De ville dog hellere lave drager i træ end se og smage på mange lækre ting i boderne - til en del frustration for Kristina Holst. Foto: Jacob Schultz
Klokken fulgte en kødrand af interersserede med i, hvordan man slagter et får Dyret blev pelset på stedet og efterfølgende serveret for det sultne publikum. Foto: Jacob Schultz
En masse boder og udstillere, som lod folk se og smage byens og marskens produkter, var klar ved vandtårnet i Højer lørdag formiddag til arrangementet Smag på Marsken. Foto: Jacob Schultz
En masse boder og udstillere, som lod folk se og smage byens og marskens produkter, var klar ved vandtårnet i Højer lørdag formiddag til arrangementet Smag på Marsken. Foto: Jacob Schultz
En masse boder og udstillere, som lod folk se og smage byens og marskens produkter, var klar ved vandtårnet i Højer lørdag formiddag til arrangementet Smag på Marsken. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Erhverv For abonnenter

Efter corona og butikslukning: - Jeg kan sige dig, at vi har hænderne oppe

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Trist diskoteksejer om udsigt til lukning: - Vi havde ellers lige lagt åbningstiderne ud på Facebook for resten af måneden

Kolding For abonnenter

29-årig mor dømt for at tæve kæreste med ledning og stikke ham med kniv: Nu er parret kærester igen

Esbjerg

Chaufførmangel, Brexit og covid-19 sender frisk fisk på skinner: Esbjerg-firma vil skære 40 procent af transporttiden

Billund For abonnenter

Diskoteksejer i 37 år om ny nedlukning: Psykisk er det hårdt, at min handlekraft bliver taget fra mig

Regeringen holder pressemøde om restriktioner onsdag aften

Erhverv For abonnenter

Prisbelønnet industrivirksomhed er gået konkurs: Nu skal den sælges til højestbydende for at redde arbejdspladser

Tønder

Fra friluftsturister til fiskefoder: Turistchef stopper

Esbjerg

El-busser fra Kina kører ud i Esbjergs gader: Første køretur er gratis

Coronasmitte kan igen sende børn hjem til onlineskole

Vejen

127 søgte om julehjælp: 87 enlige forsørgere får en dejlig mail fra Dansk Folkehjælp

Kolding For abonnenter

Rasmus er spastiker og kæmpe håndboldfan: Det er et frirum, hvor jeg kan glemme hverdagens problemer

Kultur

Centerchef følger spændt med på pressemødet i aften: Hvad med vores koncert med 700 gæster?

Annonce