Højer: Der blev smasket, sippet, grint, gået på trapper og talt til den store guldmedalje i Højer lørdag, hvor "Smag på Marsken" for fjerde gang løb af stablen.
Allerede fra åbningen klokken 10 var der liv og leben i området og de mange boder, der havde masser af herligheder at byde på. Således kunne man for eksempel smage honning, øl, ost, saft og en masse lækker mad. Men det var dog ikke herlighederne Kristina Holst og tre medbragte børn havde øje for. De var straks gået i krig med en række grene, der skulle forvandles til drabelige drager.
Derfor blev der både snittet, savet, boret og banket i træstammerne.
- Vi laver drager - min skal males, sagde femårige Kassandra Kjær, som arbejde sammen med sin søster på syv, Elenor og dennes ven, Johan Soberra.
Mens børnene var fuldt optaget, var Kristina Holst lettere opgivende.
- Det var meningen, at vi skulle have været rundt at kigge på de mange boder og få smagsprøver, sukkede hun.
Vi er ikke en by, der er ved at gå død. Det er vi i hvert fald ikke.
Harry Nielsen, fmd. Højer Vandtårn
Velbesøgt vandtårn
I dagens anledning var der gratis besøg i vandtårnet, der troner over Smag på Marsken-pladsen. Her var formanden for Højer Vandtårn, Harry Nielsen, glad for mylderet af gæster.
- Vi er ikke en by, der er ved at gå død. Det er vi i hvert fald ikke, sagde han og glædede sig over, at masser af gæster tog de mange trappetrin op for at nyde udsigten over byen i det skønne efterårsvejr.
Harry Nielsen noterede i øvrigt, at markedet var "rigtig velbesøgt" allerede fra formiddagen af.
På et normalt år er der cirka 1400-1500 personer, der betaler en rund 20'er for at gå op i vandtårnet, hvorfra der er udsigt til 10 kirker. Men mon ikke, der var lige så mange besøgende lørdag, som der plejer at være på et helt år?
- Det tror jeg, sagde Harry Nielsen.
Dejlige indvolde
En af de levende aktiviteter, som de besøgende kunne følge, var slagtningen og pelsningen af et får. En tyk kødrand af nysgerrige fulgte med, da indvoldene blev taget ud og skindet pelset.
10-årige Christian Brodersen, Højer, var ikke afskrækket af synet.
- Det er dejligt at røre ved. Det er så blødt, sagde han fra behørig afstand af det døde dyr.
Her skal det nævnes, at Christian Brodersens papfar er ivrig jæger, og det ikke var første gang, at drengen så et dødt dyr tæt på.
Ikke langt derfra var der gang i smagsprøverne hos Agerskov Brændevinslaug.
- Sådan en dag som i dag, kan vi godt lange nogle 100 stykker over disken, lød det fra laugets oldermand, Flemming Borg.
Lørdagens Smag på Marsken var det fjerde i række, og det var anden gang, at man havde taget Højer Håndværkerfestival deltog.