Annonce
Erhverv

Gæstfrihed, tryghed og nærvær giver et nyt hus om dagen

Åbenhed og imødekommenhed er ifølge medejer Thomas Sørensen vigtige parametre, når Esmark Feriehusudlejning tager imod gæster som her i det nye kontor i Vejers. Foto: Carsten B. Grubach
Esmark Feriehusudlejning satser med succes på et højt kvalitets- og serviceniveau.
Annonce

VEJERS: Lad os bare kalde ham hr. Müller.

Han er mellem 50 og 60 år gammel, kommer fra Tyskland, har sin familie med, børn eller børnebørn og måske også sin hund. Han har booket sit lejede feriehus på nettet og er klar til at holde ferie ved det brusende Vesterhav, som han og hans landsmænd bare er begejstrede for.

Hr. Müller er kunde hos Esmark Feriehusudlejning - i dette tænkte tilfælde træder han ind på kontoret i Vejers, et af i alt seks kontorer, ferieudlejningsfirmaet har i Varde og Ringkjøbing-Skjern kommuner.

Hov, lige en rettelse: Hr. Müller er ikke kunde, han er gæst, som det hedder i feriehusudlejningsfirmaets daglige sprogbrug. Og behandles som sådan.

Hr. Müller får en sms, når hans hus var indflytningsklar. Han bydes velkommen med et håndtryk, og man siger du til ham.

Han skal bare føle sig hjemme. Har han børn med, får de et stykke legetøj, har han en hund, er der også en lille gave med til den.

Gæstfrihed, nærvær og synlighed er ifølge Thomas Sørensen, salgs- og marketingdirektør og sammen med Anders Thygesen ejer af Esmark Feriehusudlejning A/S, væsentlige årsager til den eksplosive vækst, virksomheden har præsteret i de senere år.

Historien om Esmark Feriehusudlejning

  • Esmarch Feriehusudlejning, som virksomheden hed i begyndelsen, blev grundlagt i 1965 af Mathilda og Verner Esmarch. Udlejningen foregik i mange år fra forgangen i hjemmet fra selvsamme adresse i Bjerregaard, som man har i dag. Mathilda stod for det administrative arbejde, Verner klarede de praktiske opgaver. Døtrene Lissi og Ella hjalp til med kontrol og rengøring af sommerhuse.

  • Firmaet voksede støt og roligt, og i 1989 begyndte datteren Ella at arbejde fuld tid på kontoret, mens hendes mand, Leif Rauhe, gik til hånde som servicemand, når han ikke passede sin fiskerhyre i Hvide Sande. I 1990 blev Ella og Leif overdraget ansvaret for firmaet, der da havde cirka 150 sommerhuse til udlejning. Rammerne i huset blev for trange, og i 2003 stod en ny, stor og flot stråtækt gård færdig.

  • I 2007 var der cirka 500 sommerhuse til udlejning. Ansvaret for Esmarch Feriehusudlejning blev overdraget til det tredje værtspar: Janni og Anders Thygesen, begge født og opvokset i Hvide Sande. I 2009 var antallet af sommerhuse i nordenden af Holmsland Klit så stort, at man besluttede at åbne et servicekontor i Søndervig.

  • Med omkring 1400 huse til udlejning blev pladsen på kontoret i Bjerregård for trang, og som følge af parrets ønske om at kunne yde den samme gode service til gæster og ejere nord for Hvide Sande blev drømmen om et nyt domicil i Søndervig realiseret i 2013-2014.

  • Ved årsskiftet 2015 blev to lokale udlejningsbureauer til et, da Esmarch og Elite Sommerhusudlejning fusionerede, og Elites indehaver Thomas Sørensen trådte ind i firmaet som medejer. Fusionen betød samtidig en stigning på cirka 200 huse i Søndervig og omegn samt fire nye medarbejdere fra den ene dag til den anden.

  • Mange danskere har gennem tiden troet, at Esmarch var en tysk feriehusudlejning. Men en undersøgelse af navnet i Tyskland viste, at de tyske gæster faktisk havde problemer med at udtale Esmarch med ch. Derfor blev stavemåden i 2016 ændret til Esmark med k, så navnet nu staves, som det bliver udtalt. Dermed blev det samtidig tydeligt, at Esmark faktisk er en lokal, dansk feriehusudlejer.

  • Esmark købte ved indgangen til 2017 den privatejede feriehusudlejning Schultz Feriehuse. De to lokalt forankrede udlejningsfirmaer opnåede ved sammensmeltningen status som Danmarks fjerdestørste sommerhusudlejer med flere end 2000 kvalitetssommerhuse langs den jyske vestkyst fra Vedersø Klit i nord til Blåvand i syd.

Kilde: www.esmark.dk

Annonce

Fjerdestørst i Danmark

Med 2575 huse i kartoteket, heraf 715 i Varde Kommune og 120 i Vejers, har det vestjyske virksomhed vokset sig så stort, at det nu er Danmarks fjerdestørste inden for sit felt.

– Vi vil gerne være så synlige som overhovedet muligt, og derfor har vi kontorer seks forskellige steder, deraf fire i Varde Kommune, i Henne, Houstrup, Blåvand og Vejers. Folk har krav på en ordentlig service. Vil hr. Müller bare have sin nøgle og videre ned til sommerhuset, tager det kun to minutter. Hvis han har behov for at snakke lidt mere, er der også plads til det.

- Vi lægger vægt på, at gæsterne er trygge og kan kontakte os når som helst. Vi har med vilje meget åbne kontorer, når man kigger på en skærm ved skranken, står man ved siden af hinanden og snakker. Man skal føle sig hjemme, pointerer Thomas Sørensen.

70 medarbejdere, deriblandt eget rengøringspersonale, sørger for et højt kvalitets- og serviceniveau. Thomas Sørensen, der har 20 år erfaring i branchen, understreger vigtigheden, at udlejerne hele tiden skal føle, at de får noget ud af at leje deres huse ud.

Og her taler vi ikke kun om kolde kontanter, men også god service. Så på kontorerne er der indrettet såkaldte ejerværksteder, hvor der med en kodelås døgnet rundt er adgang til værktøj, haveredskaber eller vaskemaskiner, hvis man skal have vasket sengetøjet.

Annonce

Benhård konkurrence

Esmark Feriehusudlejning købte 1. januar 2017 Schultz Feriehuse, der havde kontorer i Houstrup, Henne, Vejers og Blåvand og stod for udlejning af 550 ferieboliger, og man byggede i 2018 et helt nyt kontor i Vejers for at kunne servicere hr. Müller og de mange tusinde andre feriegæster, der lejer huse til ugepriser fra 3500 til 42.000 kroner i højsæsonen – det sidste er et hus til 30 personer.

- Der er en benhård konkurrence i branchen. Jeg tror, at der alene i Søndervig er 10-12 bureauer, i Blåvand er der vel 8-10 stykker. Om 10 år tror jeg, at der maksimalt er halvdelen af de bureauer, der er på markedet i dag, forudser Thomas Sørensen og fortsætter:

- Vi satser på god service, og at vi har tid til folk. Vi har nok Danmarks højeste belægningsprocent, og vi vækster stadig. Sidste år fik vi et nyt hus om dagen – 365. Nogle stopper, nogle opsiges, så vi har nok haft en fremgang på 300. Og vi sørger for at have samme kvalitet, som da vi havde 500 huse.

- Men der skal være volumen på, hvis vi skal klare os. Bookingsystemet koster en bondegård, og markedsføringen på nettet er også dyr. Vi vil da gerne være større, hvis det giver mening, men vi bliver på vestkysten, så hvis vi skal udvide, bliver det enten nordpå eller sydpå langs kysten. For os er vækstpotentialet i Varde Kommune stadig stort, men vi foretrækker det lange, seje træk, slutter Thomas Sørensen.

Et døgnåbent ejerværksted med værktøj og haveredskaber er et af servicetilbuddene hos Esmark Feriehusudlejning. Foto: Carsten B. Grubach
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce