Annonce
Læserbrev

Gødning. Skal der være op-speedet studeproduktion i Varde Ådal?

Læserbrev: JydskeVestkysten Varde har i de seneste 14 dage valgt at bruge ekstremt meget spalteplads på ændringer, som er på vej i Varde Ådal, i forhold til om man fortsat skal have lov til at gødske og have ekstra massive tilskud foruden EU-tilskud. Blot for at engene kan opretholdes til en op-speedet studeproduktion i de fortsat golde enge, som staten har puttet massive støttemidler i gennem mange år.

Jeg undrer mig bare lidt over prioriteringen. Tænk, hvis de mange håndværksmestre og andre, som lider under coronaen nu, fik samme opmærksomhed i avisen. Men ak, avisen holder stadigvæk fast i deres stolte traditionelle landbrugsinteresser for Venstres kernelæsere.

Fornyelig var jeg ude i Alslev Enge efter en lang, tør periode og kigge, lige efter det havde regnet. Kun på de mest våde områder var der lidt fugleliv den dag. Derfor er nødvendigt at ændre vilkårene, som et flertal i Folketinget ønsker nu. Så mangfoldigheden og fuglelivet kan vende tilbage, så fugle og ekstensiv dyreproduktion kan gå hånd i hånd og komme til at blomstre igen i vores fælles ådale.

I min barndom omkring 1970 i Sønderjylland arbejdede jeg ved en husmand, som hvert år på hans vigtige enge havde kvæg gående sammen med storken. Her høstede vi hø til vinterforbrug hvert år. Dengang gik det fint hånd i hånd med naturens interesser, og landbruget var uden EU-tilskud og ekstra kunstgødning for at kunne tjene ekstra penge til en ny, stor traktor!

Kan man ikke med rette sige, at samfundet har forsøgt at putte penge nok i Varde Ådal uden resultat?

Carsten Sohl. Arkivfoto: Orla Lund
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Svømmehalsdirektør er dybt frustreret over lange udsigter til genåbning: Op mod 200 kunder har skrevet til Slotssøbadet

112

89-årig kvinde bestjålet i lejlighed

Annonce