Annonce
forside

Gør cykelstien fra Simmerstedvej til havnen færdig

Læserbrev: SF ønsker fortsat, at cykelstien gennem Haderslev by på det gamle banelegeme fra Simmerstedvej til havnen færdiggøres. Det er en cykelsti, som vil komme mange cyklister til gavn hver eneste dag, og den vil forbinde den vestlige del af byen helt ud til den østlige del ved havnen. Veteranbanen kører udelukkende 5-10 gange årligt, mens cyklister kan benytte cykelstien hver dag.

Enhedslisten går imod cykelstien med den begrundelse, at de i stedet ønsker en letbane fra rådhuset til Vojens banegård. Et rosværdigt ønske, men også helt urealistisk ønske i en meget overskuelig fremtid. Så urealistisk, at jeg er nødt til - med al respekt - at kalde det et luftkastel - i hvert fald inden for de næste 15-20 år.

På Plan- og Miljøudvalgets møde i februar blev det anslået, at en letbane fra Haderslev til Vojens ville kræve nye skinner og sveller og koste i omegnen af en milliard kroner. En km letbane koster mellem 75 og 150 mio. kroner. Hidtil har staten kun medfinansieret letbaner i landets tre største byer. I Aarhus med f.eks. 45 mio. - der er godt et stykke vej fra 45 mio. til en milliard.

Hvis det endelig på et tidspunkt skulle lykkes at finde de mange penge til en letbane - så finder vi nok også en løsning til at placere letbaneskinnerne parallelt med cykelstien. I hvert fald en langt lettere opgave at løse end at fremskaffe en milliard til hele letbanebyggeriet.

Lad os få færdiggjort cykelstien gennem bymidten hurtigst muligt. På den meget lange bane må vi så arbejde på en letbaneløsning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce