Annonce
Haderslev

Gør din landsby mere levedygtig - og få penge til indsatsen

Der kan stadig søges penge til nedrivning af tomme, forladte boliger. Men landsbypuljen er lige så meget til udvikling af lokalområderne. Arkivfoto: Preben Madsen/Scanpix
Annonce

HADERSLEV: Nu er der igen penge til mennesker, der vil gøre deres lokalområde til et bedre sted at leve i.

Den tidligere nedrivningspulje har skiftet navn til landsbyfornyelsepuljen, fordi politikerne ønskede at understrege, at støtten går til udvikling og ikke blot til nedrivning af gamle forladte huse.

I 2019 var der ifølge Danmarks Statistik 651 tomme, efterladte boliger i Haderslev Kommune.

På årets sidste møde i 2019 gav byrådet puljen en kraftig saltvandsindsprøjtning, da det øgede beløbet til det firedobbelte: 3,7 millioner.

Næste frist for at søge støtte er den 15. januar, og borgerne kan søge penge til nedrivning, forbedring eller vedligehold af boliger og erhvervsbygninger, fjernelse af skrot og affald, ombygning af tomme erhvervslokaler, nyt fortov eller kulturelle aktiviteter.

Ansøgerne kan søge om at få hele eller dele af et projekt dækket af Haderslev Kommune, der så igen kan søge tilskud hos staten på op til 60 procent. Det vil i nogle tilfælde betyde, at projektet kan dækkes 100 % af offentlige midler.

Det er kun projekter i det åbne land eller i landsbyer med højest 4000 indbyggere, der kan lægge billet ind på støtten.

Der er endnu en frist den 15. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce