Annonce
forside

Gør en forskel

Læserbrev: Nogle folk vælger at bruge deres søndag på at se Netflix.

Andre folk vælger at gå for at hjælpe mennesker i nød.

Jeg ved godt, hvilken af dem jeg vælger; søndag den 4. november er der nemlig indsamling til Dansk Flygtningehjælp rundt om i Danmark. Og da min gamle skoleleder fra Aabenraa Friskole, der er blevet ansvarlig for indsamlingerne i Aabenraa, spurgte, om jeg ville hjælpe, kendte jeg mit svar: ja!

Det gjorde jeg, fordi vi selv skal være den forskel, vi vil se i verden. Og når 65 millioner mennesker er på flugt, og halvdelen af disse er børn, kan jeg ikke bare læne mig tilbage og se Netflix.

Jeg vil gøre en forskel, og det håber jeg også, at du vil.

Om du så selv vælger at være indsamler, vælger at donere eller vælger at dele budskabet, er du med til at præge verden til et bedre sted. Et sted, hvor ofrene for diktatur, krig og undertrykkelse får et lys og et håb. Et sted, hvor os, der ellers kunne få rum til at se Netflix, også giver plads til, at andre kan få rum til at overleve.

Fordi vi i fællesskab skal skabe en solidarisk verden, hvor vi giver børn og mennesker en chance for at overleve i krige, de ikke selv er gået med til.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce