Annonce
Erhverv

Gør et sidste kup: Tøjbutik holder sidste åbningsdag lørdag

Christina Østergaard har sammen med sin mor Helle Østergaard drevet tøjbutikken Le Noir i otte år. Lørdag holder de sidste åbningsdag. Arkivfoto: Nikolaj Primdah

Fredericia: Efter otte år holder tøjbutikken Le Noir i Gothersgade sidste åbningsdag lørdag.

Butikken oplyste i oktober, at den ville lukke, og i den sidste tid har man solgt ud af de sidste varer. Der er dog stadig en del forskelligt tilbage på hylderne. Blandt andet jeans, kjoler og skjorter.

- Forventningerne er, at vi får travlt de sidste par dage. Det har vi haft hele ugen, og nu kan kunderne få alle varer til 100 kroner stykket, oplyser Christina Østergaard, der driver butikken med sin mor, Helle Østergaard.

Lørdag byder de på kaffe og kage for at sige tak for denne gang, og selvom de ikke fortryder beslutningen om at lukke, bliver de sidste åbningsdage med blandede følelser.

- Jeg ved, at der er mange faste kunder fra årenes løb, som vil komme forbi og sige pænt farvel. Det er selvfølgelig lidt vemodigt, men vi har selv taget beslutningen, og jeg ser frem til at få tid til dem, jeg holder allermest af, siger Christina Østergaard.

Butikken holder åbent fredag 10-18 og lørdag 10-14.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Kultur

Paul C om at beholde to stjerner: Vi fejrede det med en potte te

Annonce