Annonce
Debat

Gør grænsekontrollen lettere

Annonce

Læserbrev: Det kan tage lang tid at komme over grænsen. Men sådan behøver det ikke at være. Jeg har derfor kontaktet regeringen med et par forslag til at gøre det lettere at komme over grænsen.

På motorvejen ved Frøslev er der for eksempel to spor. Et til personbiler og et til lastbiler. Jeg har derfor foreslået, at man bruger begge spor til persontransport i weekenden, hvor man ikke må køre i lastbiler i Tyskland. Det vil øge kapaciteten til det dobbelte lørdag og søndag.

Grænsekontrollen vil desuden kunne øge kapaciteten hele ugen, hvis den vil bruge rastepladsen ved Padborg til at kontrollere borgere, som skal over grænsen til Danmark.Desuden har jeg foreslået, at man overvejer at etablere et lokalspor til pendlere, som bor i grænselandet, så det bliver lettere at passere grænsen. Det helt rigtige vil være at fjerne kontrollen.

Nils Sjøberg


Det hurtigste vil dog være at give alle borgere fra grænselandet og fra Slesvig-Holsten mulighed for at passere med et passerkort. Passerkortet kunne anbringes i forruden på førertøjet, så grænsekontrollen kun skulle udføre kontroltjek af disse borgere. Det vil have betydning for alle, som skal over grænsen. Der er mere end 12.000 tyske pendlere til og fra arbejde i Danmark og mere end 600 danskere til og fra arbejde i Tyskland hver dag.

Desuden har jeg foreslået, at man overvejer at etablere et lokalspor til pendlere, som bor i grænselandet, så det bliver lettere at passere grænsen. Det helt rigtige vil være at fjerne kontrollen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce