x
Annonce
Varde

Gør stranden ren og vind præmier

Plast i store mængder er ikke et særsyn på strandene. Her fra seneste rensning på Hvidbjerg Strand. Arkivfoto

Varde: Der skyller mange ton plastik, snor, reb og andet affald ind på især den jyske vestkyst.

For at få flere frivillige til at samle affaldet op, så kan man fra oktober deltage i kystlotteriet i seks vest- og nordjyske kystkommuner og vinde præmier ved at samle affald, skriver DR Syd.

Man kan vinde alt fra et kroophold til et surfkursus.

Kommunernes Internationale Miljøorganisation, KIMO, står bag initiativet, og allerede sidste år deltog Hjørring, Frederikshavn, Jammerbugt og Thisted kommuner. I år er Varde og Esbjerg kommuner også med.

- Erfaringen fra de nordjyske kommuner sidste år var rigtig god. Der var mange mennesker, der deltog, og der blev samlet masser af affald. Så vi tror, at præmierne har været med til at få flere folk til at bidrage, siger Ryan Metcalfe, koordinator i KIMO Danmark, til DR Syd.

Initiativet løber fra oktober til december. Ved udvalgte nedkørsler til strandene finder man en boks med kystlotteriets sække og lodder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

112

Efterlysning: Hvor er Daniel?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce